Visfestivaler

jun
2
fre
2023
Vise & Lyrikk-festivalen i Haugesund 2023 @ Mange steder
jun 2 kl. 20:25 – jun 3 kl. 21:25

Vise- og lyrikktradisjonen har dype røtter på Haugalandet. I over 2000 år har vi som bor ytterst «på bryggekanten av landet» (sitat Kolbein Falkeid) hatt en forkjærlighet for det tekstbaserte kunstuttrykket.

Våre forfedre mente at det var fånyttes å utføre store bragder hvis ingen kunne nedtegne begivenhetene, dernest måtte noen kunne gjenfortelle dem med innlevelse og patos. Lyrikk og visesang er antagelig de tydeligste tegnene på at vår tidligste nasjonale kultur fortsatt er bevart i det norske samfunnet.

I 1970 bestemte Viseklubben Forum (senere Kontakt-forum) seg for å arrangere en festival som ganske sikkert var mer påvirket av krigen i Vietnam enn slaget i Hafrsfjord. De inviterte noen av landets fremadstormende poeter og fylte byen med dikt og toner, inspirert av amerikanske krigsmotstandere, noen sommerdager i juli. Det ble en vanvittig suksess!

I dag tar vi sikte på å lage en litteraturfestival der poeter og tekstforfattere er likestilt. Alle utøvere inviteres på bakgrunn av litterære kvaliteter. I hvilken sjanger det fremføres tar vi i utgangspunktet ikke hensyn til. Festivalen må bygges stein for stein. Den har et stort potensial og nettopp derfor har vi sett nødvendigheten av å begynne i det små. Det langsiktige målet er å utvikle oss gradvis til å bli en nordisk møteplass for poesi og musikk. Så vet dere det.

Besøk oss på Facebook.

jul
1
lör
2023
Stavnäs visfestival 2023 @ Stavnäs bygdegård - Billingsberg Hembygdsgården
jul 1 kl. 12:00 – 23:59
Datum klart. Mer information kommer senare.

Stavnäs Visfestival är ett projekt där Stavnäs hembygdsförening och Stavnäs visklubb samverkar för att tillsammans ge er alla en skön kulturupplevelse. Det är Värmlands enda och mycket efterlängtade visfestival. En i alla avseenden jämställd festival med bredd och kvalitet i en skön blandning. En festival som är tillgänglig för alla. Vi bjuder på levande kultur i en skön miljö