Visfestivaler

jun
30
tor
2022
Visens skib 2022 – Den sidste sommertogt @ Starter i Ebeltoft - ny havn hver dag
jun 30 – jul 30 heldag

VisesnSkibSiden vi i 2000 søsatte den første turné, er Visens Skibs årlige togt er blevet en stadig mere kendt tradition. Turnéen bidrager til at udbrede kendskabet til vores danske og fælles nordiske sang- og visetradition med en serie af velbesøgte sommerkoncerter i mindre danske havne. Se hele programmet på hjemmesiderne.

Turnéplan

Visens Skib tager på sit allersidste sommertogt og giver gratis koncert på havnen i den blå time – hvis hverken det heftige danske sommervejr, smitte, krig eller andre ulykker forhindrer os i at gøre havnene usikre i 2022.

Skagen festival 2022 @ Olika scener
jun 30 – jul 3 heldag

Sakgenfestivalen logotypSkagen Festival afholdtes for første gang i 1971 og er dermed Danmarks ældste musikfestival. De første koncerter afholdtes i ”Tuxens Villa”, opkaldt efter fyrstemaleren LauritsTuxen (1853-1927), med deltagelse af fortrinsvis norske og danske folkemusikere – bl.a. Lillebjørn Nilsen – men snart blev villaen for trang, og festivalen flyttede ind i Skagen Badminton- og Tennishaller. Senere tilføjedes et spillested på havnen i den ene aktionshal, men dette spillested er siden erstattet af Skagen Kultur- og Fritidscenter. I 1996 valgte festivalens ledelse at flytte en stor del af festivalen til et klitområde syd for Skagen, men allerede i 2003 var festivalen tilbage i de gamle lokaler i byen, samtidig med at udvidelse af spillesteder i telte på havnen og ved Kulturhus Kappelborg (tidligere skole) kom til.

I mange år afholdtes festivalen i den sidste weekend i juni under navnet Skagen Visefestival, men i 1989 ændredes navnet til slet og ret Skagen Festival. Som konsekvens af flytning af skolernes flytning af sommerferien afholdes festivalen nu i den første weekend i juli.

Musikprofil
Skagen Festival er en international folkemusikfestival. Festivalen har gennem årene tilpasset sig den rivende udvikling, som denne genre har gennemgået, så der i dag præsenteres folkemusik i alle afskygninger: folk, folk/rock, jazz, visesang, roots, blues og meget andet-

aug
4
tor
2022
Musik over Præstø Fjord 2022 @ Kamillemarken
aug 4 – aug 7 heldag

MusikOverPrastoFjord

Kære gode mennesker

Vi samles allesammen til MoPF festival i vores smukke natur 4. til 7. august 2022. Børn kan komme gratis ind som de plejer og unge får ½ pris. Køb i forsalg (med rabat indtil 1. maj). Det hjælper os meget.

Festivalpladsen møder jer med sangglade folk, dans under stjernehimlen, sangcirkel med folk der synger for og med hinanden i Bålhuset, børn der leger i Farmorhuset, folk der gøgler, vikinger der hygger om os og en bar med dejlig kold fadøl.
Ild i bålfade, smuk natur, kyssebænk, boder, god mad og små kroge at være i, buskspil overalt; Alt det der skaber den magiske stemning vi kender så godt fra alle årene.

Vi har allerede aftale med Carl Nilsen Folk Band med Helene Blum og Harald Haugård, Paivi  Hirvonen fra Finland samt det mest populære folk band i Rusland (kommer også fra Finland) Suistamon Sähko. Lone Wernblad og fra Færøerne Bergur Fonsdal  spiller Trillebørstur i Norden, Symbio (S) og OPTUR (DK) spiller vild gang i dansen i  Danseladen torsdag, Rheingangs Sisters fra England på Cafe Scenen,  MCHansen møder vi i Bålhuset og mange flere kommer til i de næste måneder. Følg med her på siden samt på facebook, del og like, glæd jer og fortæl om MoPF til alle og enhver, så de kan komme og få en fantastik unik oplevelse af, hvad folkemusik kan og hvor unikt folkemusikmiljøet er.
Så gode folk – rigtig hjertelig velkomne igen, igen eller… for første gang! Kom og mød gamle venner og få en masse nye