Visskolan

viseskolelogo55x58

Nordiska visskolan i Kungälv

är Nordens första visutbildning och har sedan starten 1987 utbildat cirka 20 elever om året. Den ettåriga kursen är en konstnärlig utbildning i scenisk tolkning av visa/textburen sång där du med hjälp av erfarna pedagoger lär dig hitta en personlig tolkning av visan. Det tyngsta ämnet är vistolkning men viktiga komponenter är också röstträning, gitarrackompanjemang, arrangemang, låtskrivning, vishistoria och repertoarkännedom. Dessutom ges möjligheter att möta olika sorters publik.
Våra nordiska kursdeltagare är i alla åldrar. Vi har danska, norska, finska och svenska lärare och vi turnerar i hela Norden.
I princip krävs inga förkunskaper. Du bör ha en lust för att ”jobba” på scen och vara inställd på att stå inför publik. Intresset för personlig vistolkning väger tyngre än ”vacker” sångröst och du behöver inte nödvändigtvis spela något instrument, även om det är en stor praktisk fördel.

Välkända vissångare som har gått Kungälv är bl.a. Lars Winnerbäck, Christina Kjellsson, Hanus Johansen, Jan Engervik, Dan  Viktor, Loke, Leif ”Pedda” Pedersen, Lena Robert och Maud Lindström.

Kontakt: Maud Lindström. E-post: maud.lindstrom@nordiska.fhsk.se

Till Visskolans sidor »