Visfestivaler

jun
22
lör
2024
Festspillene i Nord-Norge 2024 @ Olika scener
jun 22 – jun 29 heldag

FINN_Logo_0

Hele verden møtes under midnattssolen! En merkelig tanke, en vakker drøm? Hvert eneste år blir det faktisk virkelighet for en ukes tid under Festspillene i Nord-Norge i Harstad!

Festspillene ble arrangert for første gang i 1965, og 59 år senere kan vi presentere et internasjonalt arrangement på toppnivå. Du finner ingen andre arrangementer her nord som gir deg sjansen til å oppleve så mange ulike uttrykk innen musikk, scenekunst og visuell ku­nst på samme sted. Festspillene fyller byen til randen med kulturelle uttrykk, og lar deg gå på oppdagelsesferd i en jungel av spennende opplevelser.

Festspillene vil være Mangfoldige, Inkluderende og Nyskapende – slik at MIN festival virkelig kjennes som DIN! Derfor finner du en rekke arenaer der det er lett å møtes på tvers av generasjoner og nasjoner. Det er spesielt viktig for oss å la barn og unge få muligheten til å møte kunst og kultur i nye former, slik at vi kan så frøene til fremtidens kulturliv i nord. NUK++ (Nordnorsk ungdomskulturfestival) for unge, med eller uten funksjonshemming, blir også arrangert i Festspilluken.

Når festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir presenterer programmet for de 59. Festspillene i Nord-Norge er det med et program som feirer kunst og kultur, både for barn, ungdom og voksne. Årets festival markerer 60. årsjubileet til landsdelens største kulturarrangement, og tar videre viktige satsinger på både barn, ungdom og den nordnorske bransjen.

jul
4
tor
2024
Egersund visefestival 2024 @ Olika scener
jul 4 – jul 6 heldag

EgersundsVisefestivalEgersund Visefestival ble etablert i 1994 og er Norges eldste visefestival.

Velkommen til Egersund! Tre sommerdager med over femti konserter gir stor stemning i en liten by.

Programmet kommer på hemsidan under våren. https://www.egersundvisefestival.no/

 

 

mar
7
fre
2025
Vise & Lyrikk-festivalen i Haugesund 2025 @ Høvleriet!
mar 7 – mar 8 heldag

Vise- og lyrikktradisjonen har dype røtter på Haugalandet. I over 2000 år har vi som bor ytterst «på bryggekanten av landet» (sitat Kolbein Falkeid) hatt en forkjærlighet for det tekstbaserte kunstuttrykket.

Våre forfedre mente at det var fånyttes å utføre store bragder hvis ingen kunne nedtegne begivenhetene, dernest måtte noen kunne gjenfortelle dem med innlevelse og patos. Lyrikk og visesang er antagelig de tydeligste tegnene på at vår tidligste nasjonale kultur fortsatt er bevart i det norske samfunnet.

I 1970 bestemte Viseklubben Forum (senere Kontakt-forum) seg for å arrangere en festival som ganske sikkert var mer påvirket av krigen i Vietnam enn slaget i Hafrsfjord. De inviterte noen av landets fremadstormende poeter og fylte byen med dikt og toner, inspirert av amerikanske krigsmotstandere, noen sommerdager i juli. Det ble en vanvittig suksess!

I dag tar vi sikte på å lage en litteraturfestival der poeter og tekstforfattere er likestilt. Alle utøvere inviteres på bakgrunn av litterære kvaliteter. I hvilken sjanger det fremføres tar vi i utgangspunktet ikke hensyn til. Festivalen må bygges stein for stein. Den har et stort potensial og nettopp derfor har vi sett nødvendigheten av å begynne i det små. Det langsiktige målet er å utvikle oss gradvis til å bli en nordisk møteplass for poesi og musikk. Så vet dere det.

Besøk oss på Facebook.