Den nordiska visskolan i Kungälv

Logotypär Nordens första visutbildning och har sedan starten 1987 utbildat ca 360 viselever. Nordiska Visskolan är en skola där talanger och entusiaster kan hämta kunskap om de verktyg som är nödvändiga för att hitta det personliga uttrycket en vissångare behöver. Några ämnen under kursen är vishistoria, text, vistolkning, vissång och ackompanjemang. Skolan vänder sig till alla som arbetar med visor. Många elever från Nordiska Visskolan har gjort karriär som musiker och vissångare och fyllt nordisk vismiljö med kunniga utövare. Välkända vissångare som har gått Kungälv är bl.a. Lars Winnerbäck, Christina Kjellsson, Hanus Johansen, Jan Engervik, Dan Viktor, Loke, Leif ”Pedda” Pedersen och Lena Robert.

Besök skolan här. Om du behöver information eller har tips att ge, kontakta Hanne Juul.