Viser på Nordens tak

När:
2016/06/28 – 2016/06/30 heldag
2016-06-28T00:00:00+02:00
2016-07-01T00:00:00+02:00
Var:
Kjøllefjord
Norge
Pris:
Gratis
Kontakt:

Tirsdag 28. juni
Kl 13.00 Barneforestilling med Lone Wernblad (DK)

Kl 20.00 Nordisk Visekonsert på Nordkyn hotell med
Stanley Samuelsen (Færøyene)
Aino Venna (Finland)
Ingi Gunnar Johanson (Island)
Olaf Terje Hansen (Norge og Kjøllefjord)
Stanley Samuelsen kommer fra Færøyene. Om du ikke kan færøysk, så kan du fornemme innholdet i teksten på grunn av hans ekspressivitet både i stemme og akkompagnement! Han har arbeidet som artist siden 70tallet og er like folkekjær i Danmark som på Færøyene. Som gitarist er han i en særklasse.

Aino Venna fra Finland synger på finsk, portugisisk, tysk og engelsk. Europeisk visesang med finsk følelse. Hun har dermed plassert seg i flere leire, både kulturelt og musikalsk. En spennende finsk artist som fortjener å bli kjent i Norge og Norden. Hun har med seg gitaristen Joonatan Kotila.

Ingi Gunnar Johanson fra Island har lang fartstid i Nordisk visesang. Et av prosjektene hans har vært å få ut islandsk tradisjonsmusikk. Ofte i ny drakt. Han er en av få som har klart å holde seg aktuell og ettertraktet i det lille markedet som Island er, med sine 325 tusen innbyggere.

Olaf Terje Hansen bor og virker i Kjøllefjord. Han skriver sanger fra det vakre fiskeværet han fronter på bildet her. Kjærlighet og kystkultur – og om det lille samfunnets kamp for å overleve. Ironi og ettertenksomhet.

Onsdag 29. juni
Kl 13.00 Nordisk Knockout på torget
Nicolai Engstrøm (Danmark)
Lucas Stark (Sverige)
Leo Leonhardsen (Norge)
Disse tre har turnert i Norden i fem år. Hver for seg står de bak flere plateutgivelser og solokarrierer som visesangere. De sier selv: En nordisk konsert med ”visor, sånger, humor och rent struntprat”.

Kl 20.00 Nordisk Visekonsert i Kjøllefjord Kirke med
Anna Wirsen (Sverige)
Lars Martin Myhre (Norge)
Jukka Kuopamäki (Finland)

Anna Wirsen designer, skriver og komponerer. Hun ble tidlig møtt med respekt for sine fremføringer av både egne og andres viser. Både tekster og melodier viser et tydelig håndverk. At mange utøvere både i Norge og Danmark låner sangene hennes tyder på kvalitet.

Lars Martin Myhre er en av våre mest profilerte og populære artister i Norge og har vært det i mange år. Det er særdeles artig at han er med oss. Han har produsert plater for både Anna Wirsen og Nicolai Engstrøm. Det gjør ham til litt del av familien vår. Når han ble spurt om å spille på festival på en plass «der som ingen skulle tru at nokon kunne lage festival», sa han selvsagt ja.

Vi spurte en Kjøllefjording med finsk opphav hvilken finsk artist vi skulle ha med. Førstevalget var Jukka Kuoppamäki. Han har en lang karriere som popmusiker, visesanger og prest. En særdeles spennende artist.

Torsdag 30. juni
Kl 13.00 Christensenbruket : Atle Hansen.
Atle Hansen er forfatter, komponist og visesanger fra Stord i Norge. Han har fått gitt ut en lang rekke bøker og plater, og er ettertraktet både som forfatter og visesanger. Han får en egen forestilling på Christensenbruket, hvor vi kan glede oss over både dikt og viser. Med familierøtter i Kjøllefjord er det artig både for ham og oss at han kunne komme.

Kl 17.00 Helsesenteret
Leo Leonhardsen har tradisjon for å holde konsert på helsesenteret. Ikke alle har fysikk til å komme seg ut på konsert. Derfor er vi glade for å kunne holde konsert på denne scenen, noe som etter hvert har blitt en tradisjon under festivalen.

Med dette programmet har vi tilbud til alle grupper og generasjoner. Vi tror at vi har en bredde som dekker de fleste områder innen visesjangeren. Vi har en unik nordisk bredde innenfor et uvanlig lavt budsjett. Det budsjettmessige er kun mulig å få til på grunn av at artistene synes dette ser ut til å kunne være et spennende møte. Vi har alt fra store kjente navn, via artister som bare er kjente innen en region eler et enkelt land, og til den lokale utøveren fra stedet Køllefjord.