Musik over Præstø Fjord

När:
2015/08/06 – 2015/08/09 heldag
2015-08-06T00:00:00+00:00
2015-08-10T00:00:00+00:00
Var:
Kamillemarken
Smidstrupvej 69
4733 Tappernøje
Danmark
Kontakt:
Anne Grete Kamilles

MusikOverPrastoFjordVelkommen!
– til Musik over Præstø Fjord 2015
Velkommen til et fantastisk program for 2015! Dans, spil og sang præsenteres i en mangfoldighed, der kendetegner folkemusikken. Her mødes unge og gamle omkring 1000 års folkemusikalske udskejelser.
Sandskulptør, billedkunstnere, buskspil, vikinger, kyssebænk, fællesspisning kl. 18.00, godnathistorie for børnene, strikkehjørne, drageflyvere ogandet som godtfolk finder på, skaber den magiske stemning, der er blevetfestivalens vartegn.
Per Vers, som har modtaget modersmålsprisen sidste år, har lovet at improvisere over hvad han oplever på festivalen, Trille band gør os nostalgiske, Perry Stenbäck hjælper os med at fejre Cornelis dag lørdag. De unge fraROD, FOD og Fanø Fiddlers bærer musikken og dansen videre og alletiders spillemand og kulturbærer Fin Alfred spiller for os søndag; ja programmet spænder vidt og i år har en del jazz sneget sig ind og blander sig med folkemusikken til god inspiration for begge genrer.
Danserne vil blive udfordret og også opleve traditionel nordisk samt Cape Breton musik at danse til. Med grønlandsk folkedans ved dansetræet inviterer vi i år alle der kan tale grønlandsk ind for ½ pris. Kulning workshop fredag munder ud i at alle scener lørdag nat kl 23.30
vil være tavse, så vi kan høre kulning hen over hele festivalpladsen, og ud i landskabet.
Alle kan være med! Lad fødderne danse, stemmen lyde og spillet gå sin gang – eller kom og vær med på en lytter. Stjerne vrimmel på himlen, lysskæret fra Bålhuset og lanterner lyser op, mens snakken blander sig med strengeleg, blæs og visesang. Nyd musikken og hinanden i den smukke ramme naturen sætter for festivalen. Hjælp gerne hvis du ser du kan og lad glæden fylde rummet.
Spillemandsprisen 2015 uddeles for 7. år i træk til en som har gjort en forskel for dansk folkemusik og for 2. gang uddeles ’Buskspilsprisen’ som hædrer buskspillet, som en bærende del af det levende folkemusikmiljø.
Rigtig hjertelig velkommen til alle! Og en særlig tak til Næstved kommune og til vores landsby Nørre Smidstrup og alle de frivillige, som med deres opbakning får det hele til at lykkes.