Årsta visfestival 2023

När:
2023/10/21 kl. 17:00 – 21:30
2023-10-21T17:00:00+02:00
2023-10-21T21:30:00+02:00
Var:
Årsta Folkets hus
Kontakt:
För andra året i rad är det dags för Årsta Visfestival!
Lördagen 21 oktober kommer Årsta teater fyllas av musik och berättelser fulla av kärlek, samhällsengagemang, humor, vemod och andra stora känslor. Den röda tråden för årets festival är Dalarna-Finland och Årsta.
Fyra etablerade artister och kulturpersonligheter kommer att bjuda på avskalade och personliga framträdanden under kvällen är:
Frida Andersson, Årstas egen väletablerade finlandssvenska visdrottning med sitt alldeles egna uttryck. Frida Andersson är en väletablerad finlandssvensk singer/songwriter som är uppvuxen i svensktalande Ekenäs i södra Finland. Numera bor Frida i Årsta och hon har tidigare år bland annat varit gästartist på Bo Kaspers Orkesters Nordenturné. Frida var med även förra året och fick ett fantastiskt gensvar från publiken.
Göran Greider, är en Årstabo som inte kräver någon närmare presentation. Göran är författare, poet, debattör och sedan många år chefredaktör för Dalademokraten. Göran kommer att berätta om Dan Anderssons liv och diktning bland annat utifrån boken, Hon vars hjärta var mitt, som han skrivit om hur den fattige finnmarkspoeten Dan Andersson möter studentskan Märta Larsson från Östermalm i Stockholm.
Heidi Baier
Heidi är uppväxt i byn Sunnansjö utanför Ludvika i Dalarna och har fått Dan Andersson med sig sedan barnsben.
Hon är utbildad vissångare och skådespelare som framträtt offentligt sedan femtonårsåldern. Heidi är flerfaldigt prisbelönad artist och på Årsta visfestival kommer hon att framföra såväl Dan Anderssons texter som sina egna.
Roger Karlsson
En musiklegend från Norra Botkyrka som har energin och samhällsengagemanget med sig från punken. Roger har gett ut ett tiotal album som soloartist och var innan det frontfigur i banden Tuk Tuk Rally, Inferno och Åka bil. På Årsta visfestival kommer Roger att sjunga ett urval av sina låtar till ett avskalat komp med akustisk gitarr och kontrabas.
Första artisten börjar att spela kl.17 och sista artisten avslutar cirka kl.21.30.
Efter två artister blir det en längre paus då det går att äta och dricka i Café Årstabo.
Beställ gärna mat och dryck innan festivalen börjar, så finns det framdukat till pausen.
Varmt välkomna!
Arrangörer: Black Larsson Musikproduktion i samarbete med Årsta Folkets Hus.