«Tillbaka

Visskolor

viseskolelogo55x58

Nordiska visskolan i Kungälv

är Nordens första visutbildning och har sedan starten 1987 utbildat 21 elever om året. Den ettåriga kursen är en konstnärlig utbildning i scenisk tolkning av visa/textburen sång där du med hjälp av erfarna pedagoger lär dig hitta en personlig tolkning av visan. Det tyngsta ämnet är vistolkning men viktiga komponenter är också röstträning, gitarrackompanjemang, arrangemang, låtskrivning, vishistoria och repertoarkännedom. Dessutom ges möjligheter att möta olika sorters publik.
Våra nordiska kursdeltagare är i alla åldrar. Vi har danska, norska, finska och svenska lärare och vi turnerar i hela Norden.
I princip krävs inga förkunskaper. Du bör ha en lust för att ”jobba” på scen och vara inställd på att stå inför publik. Intresset för personlig vistolkning väger tyngre än ”vacker” sångröst och du behöver inte nödvändigtvis spela något instrument, även om det är en stor praktisk fördel.

Välkända vissångare som har gått Kungälv är bl.a. Lars Winnerbäck, Christina Kjellsson, Hanus Johansen, Jan Engervik, Dan  Viktor, Loke, Leif ”Pedda” Pedersen, Lena Robert och Maud Lindström.

Kontakt: Hanne Juul. E-post: hanne.juul@nordiska.fhsk.se

Till Visskolans sidor »

GamlebyLogo59x59

Visskolan i Västervik

började sin verksamhet 2002. Målet med Visskolan är att utveckla dina musikaliska och konstnärliga kunskaper som sångare och låtskrivare. Du får ökade kunskaper i att driva en verksamhet, hur man skaffar jobb och sköter ekonomin. Innehåller arrangemang, ensemblespel, solosång, körsång, musikteori, gitarr, repertoarkännedom, textskrivande, bransch- och marknadsföring, scenisk gestaltning och vistolkning.

Kursen genomförs i en kreativ miljö med olika visaktiviteter året om. Vi genomför egna cafékvällar på Musikbiblioteket i Västervik. Du blir en del i denna inspirerande miljö som ger en god grund att stå på i din verksamhet som musiker. Huvudlärare är Ingrid Hogman och Nanna Walderhaug.

Kontakt: Ingrid Hogman. E-post: ingrid.hogman.gamleby@folkbildning.net

Till Gamleby folkhögskola »

akan_logo-1

Trubadurskolan Visverket i Borgå

Hör du till dem som gärna sjunger och spelar, och du drömmer om att få syssla med visor, pop och ballader på heltid? Här kommer en möjlighet till det! I studiestaden Borgå, Finland, bara 50 km öster om Helsingfors, startar nu en svenskspråkig trubadurskola – Visverket – med början från hösten 2012. Som studerande lämpar sig både singer-songwriters och blivande artister. Utbildningen är riktad till ungdomar från 18 år och uppåt, och vuxen­studerande.

Kontakt: Stella Jonasson. E-post: stella.jonasson@akan.fi

Till Borgå Folkakademi »

 

Lämna en kommentar