«Tillbaka

Visfestivaler

maj
18
lör
2013
HVA Viser Norden @ Bakkenteigen kulturhus
maj 18 – maj 19 heldag

HVAHorten Viser og Annet arrangerer i mai 2013 for første gang den nordiske visefestivalen HVA Viser Norden. Konsertene på bl.a. Bakkenteigen kulturhus har navn som Anna Wirsèn,Stanley Samuelsen, Knut Roppestad, Lars Martin Myhre, KG Malm, Angel+ og Peter Wemö. Mer info på webben. HVA Viser Norden »

Lørdag 18.mai starter festivalen med Matinèkonsert på cafe Brage, Lokalhistorisk senter klokken 13!

maj
29
ons
2013
Vømmølfestivalen @ Verdal, Norge
maj 29 – jun 1 heldag

vommolfestivalenVØMMØLFESTIVALEN så sitt spede lys i 1995 med et publikumstall på 1500. Program legges ut på nettet. Festivalen har blitt utviklet i Rotmos ånd sammen med våre publikumsfrender. Opptoget i 1995 startet med at det gikk noen kalla og kjærringa med nån saua på fortauet. Se vidare på webbplatsen.

jun
20
tor
2013
Viser ved kanalen
jun 20 – jun 22 heldag

ViserVedKanalen_13Har du lyst til å være med oss på en helt unik festivalopplevelse på Lunde sluse, midt i Telemark. Her møtes natur, arkitektur og kultur hverandre og skaper en helt spesiell opplevelse.  Vi har invitert et knippe av Norges dyktigste og mest spennende viseartister og tekstforfattere til å være med oss på årets lyseste helg ! Vi garanterer en spennende og minnerik helg på Lunde Sluse med en herlig blanding av nye talentfulle visesangere og mer erfarne ringrever.

Fredag og lørdag 21. og 22. juni får vi besøk av  Anders Jektvik, Ellen Sofie Hovland, Rita Eriksen, Tønes, Jens Anderson, Peter Nordberg, Ole Paus og Valkyries Alstar. Alt smurt utover to festivaldager.

jun
21
fre
2013
Festspillene i Nord-Norge @ Olika scener
jun 21 – jun 29 heldag

finn_logoFestspillene i Nord-Norge har vært arrangert i Harstad helt siden 1965. I dag er Festspillene et internasjonalt arrangement på toppnivå, som både presenterer og produserer et vell av musikalske sjangere, side om side med scenekunst, billedkunst og litteratur. Festspillene har også en sterk satsing mot barn og unge. Mer info på www.festspillnn.no

jul
3
ons
2013
Egersund visefestival @ Olika scener
jul 3 – jul 6 heldag

EgersundsVisefestivalEgersund Visefestival ble etablert i 1994 og er Norges eldste visefestival. Årets festival (2013) går av stabelen fra torsdag 4. juli til lørdag 6. juli, og er den tyvende i rekken. Etter hvert som artister blir bekreftet og programmet begynner å bli klart vil du få de siste nyhetene på www.egersundvisefestival.no. Vår målsetning er å kunne presentere et program med noe for enhver smak også i 2013. Velkommen til Egersund!

jul
13
lör
2013
Skåtøy vise- og poesifestival @ Skåtøy, Kragerø,
jul 13 – jul 20 heldag

SkatoySkåtøy vise- og poesifestival arrangeres for trettende år på rad.
Vi er godt i gang med å planlegge Skåtøy vise- og poesifestival 2013.
Festivalen vil strekke seg over en uke og ha dager med forskjellig tema og musikk.
Følg med på www.skatoy-visefestival.org, vi kommer med mer informasjon når vi har noe klart.

jul
16
tis
2013
Prøysenfestivalen Blåklokkevikua 2013 @ Prøysenhuset
jul 16 – jul 23 heldag

Prøysenfestival-logo2013_top_950x164Prøysenfestivalen Blåklokkevikua har vokst ut av en markering av Prøysens fødselsdag 23. juli. Etter hvert har det blitt en ukelang fest med musikk, teater, allsang, barnetimer og gode opplevelser.

Rammene rundt Prøysenfestivalen kan ikke bli bedre, sommer og ferie, rundt oss er det blomster i alle regnbuens farger, naturen deler hele sitt mangfold med oss helt gratis. I Alf Prøysens forfatterskap er Blåklokkevikua den lange, varme høysommeruka, tida mellom de travle slåttonnene, med lek, ungeskrål, sverming i lyse netter, dans på sletta, dirrende forventinger, høyt spill og store fall. Inn i denne rammen presenterer vi et mangfold av kunstneriske uttrykk for alle aldersgrupper. Og vi inviterer flere av våre fremste ord og tonekunstnere til å fylle dagene med sitt aller beste.

aug
28
ons
2013
Visetreff på Bragdøya @ Bragdøya
aug 28 – sep 1 heldag

BragdoyaBragdøya kystlag er klar for sjette gang med et storslagent visetreff, med konserter, buskspilling, god mat og store mengder hyggelig samvær. Innkvarteringen er enkel – i senger og på løse madrasser på loft, i båter og enkle hytter.
Ta med sovepose eller sengetøy, så sørger vi for resten – og ekstra ulltepper.
Begrenset antall deltakere – her gjelder Første mann til mølla . . .
NB! : Utøvere prioriteres

sep
5
tor
2013
Visefestival i Malangen @ Sør-Malangen samfunnshus
sep 5 – sep 8 heldag

Saga_visefestivalViseklubben Saga arrangerer visefestival 6-8.september 2013 ved Malangen i Balsfjord. http://www.viseklubbensaga.com/248603007

Helga 6.-8. september er fullspekket av sang, musikk, kunst, historiefortelling, eventyr, dikt og konserter. La oss friste deg med et bredt spekter av artister, som alle skal opptre i vakre Aursfjord i Balsfjord kommune. Innerst i fjorden ligger det historisk viktige området med Aursfjordsaga, Galleri Internatet, gammelskolen og Sør-Malangen samfunnshus. På fjorden vil det også bli visecruise med den ærverdige redningsskøyta RS «Biskop Hvoslef».

Program fredag 6. september:

20:00: Dørene åpnes på Sør-Malangen samfunnshus. Salg av øl, vin og varmmat.

20:30: Offisiell åpning v/ordfører Ole-Johan Rødvei og Trine Strand.

21:00: Visekonsert med en av våre fremste visekunstnere, prisbelønte Guren Hagen. Hans siste album er det tiende i rekken.

23:00-02:00: Musikk med Jack Bjørkhaug, og dansegulvet er åpent for alle

Program lørdag 7. september:

12:00- ca 15:00: Workshop tekstskriving og musikkproduksjon, samfunnshuset. NB: Påmelding innen 1.september, få plasser. Aldersgrense 13-20 år.

12:00-15:00: Kunstkafé Galleri Internatet, utstilling med kunstnerne Eivor Johansen og Marit Ananiassen.

14:00: Historiefortelling ved Aursfjordsaga. Kulturminneforvalter Arne Pedersen er kjent for å trollbinde publikum med sin fortellermåte. Vi får blant annet oppleve historien om det berømte Kjærvik-mordet. Gratis inngang, salg av kaffe og kake ved gammelskolen.

15:00- ca 17:00: Visecruise med RS «Biskop Hvoslef». NB: Påmelding innen 1. september, få plasser!

17:00: Foredrag på Galleri Internatet, av forfatter og sykepleier Anni Henriksen, som i 2010 ga ut den mye omtalte boka «Å stoppe blod». I boka får vi høre historier fra virkeligheten som ikke kan forklares ved hjelp av naturvitenskapen.

18:00- 00:00: Utekonsert ved Galleri Internatet. Artister: Dagfinn Hansen og Sigrid Sørgaard, Anita Larsen og Britt Eva Løkkemo, Alexander Aarøen Pedersen og Ida Løvheim, Ronny Trælvik, Sigrun Loe Sparboe, Trine Strand.

Program søndag 8. september. Familiedag, gratis inngang:

12:00- ca 15:00: Workshop fortsetter.

12:00-14:30: Kunstkafé Galleri Internatet, utstilling med kunstnerne Eivor Johansen og Marit Ananiassen.

12:00: Eventyr- og visestund for store og små. Trine Strand og Eva Johnsen samarbeider om å gi oss ei fin stund til hyllest for vår alles kjære Alf Prøysen.

13:00: Diktlesning på Galleri Internatet. Eva Johnsen, tidligere ordfører i Balsfjord, har skrevet dikt i mange år. Nå får vi gleden av å høre noen av dem.

15:00: Festivalen avsluttes med unge talenter – åpen scene for alle som ønsker. Her vil de ungdommene som har deltatt på workshopen få mulighet til å fremføre det de har laget. Salg av middag fra 14:30.

maj
23
fre
2014
HVA Viser Norden @ Bakkenteigen kulturhus
maj 23 – maj 24 heldag

HVADet nærmer seg festivaltid. 23. – 24. mai arrangerer vi i HVA, Horten Viser og Annet, vår andre nordiske festival i Horten. Jeg vil spesielt få trekke frem konserten på Bakkenteigen. Etter fjorårets konsert der er jeg sikker på at dette blir en flott opplevelse. Det er faktisk mulig å lage god, intim visestemning på denne flotte scenen. I selveste Prøysenåret er det en glede å få presentere Lars Klevstrand, som sammen med sin datter Hannah, presenterer Prøysen sett med et par yngre og et par litt eldre øyne. Med trekkspiller Kjetil Skaslien på lag er det bare å forvente en konsert i ypperste klasse. Disse tre utøverne har fått støtte fra «Fond for Utøvende Kunstnere» for å gjennomføre 10 slike konserter i år. Dette gleder jeg meg veldig til. Konserten på Bakkenteigen er todelt. ”Freja i Norden” ,med Stine Michel, Perry Stenbäck og Stanley Samuelsen åpner konserten der ute. Konserten de fremfører har bl.a. være fremført på Færøyene og Island. Et forrykende, helstøpt, nordisk samspill som begeistrer og berører. Billetter til Bakkenteigen kan kjøpes på Internett: www.bakkenteigenkulturhus.no Dersom du vil legge hele lørdagen til Horten er konserten med Per Jensen og Rune Carlsson kl 13 en sikker vinner. En del av dette programmet består av norske viser oversatt til svensk og dansk. Jeg krysser fingrene for et gjenhør av Pers danske versjon av Eggums ”Det finns så mange kvinner”. Skinner sola legges denne konserten utendørs. Vedlagt følger hele konsertprogrammet. Send gjerne denne mailen videre til venner og bekjente/ medlemmer i de ulike viseklubbene. Håper vi sees.
Mvh Hege Bålsrød
Leder i HVA, Horten Viser og Annet
Festivalprogram for HVA Viser Norden 2014

Fredag 23. mai, Stallen Galleri & Café, Teatergata 2

18:30: Dørene åpner og herlig konsertmeny
20:00: Konsert: Elona Planman (S), Mathias Hilli (FIN), Shantygruppe fra RA sanglag, Vakre Vene med Aino Aasland og Hege Bålsrød
Inngang 200,-
Billettbestilling 33042793/ 95881691
Lørdag 24. mai, Gamlehorten Gjestegård, Øvre Vei 5A

Kl 13:00 – 15:00: Matinékonsert. Utendørs hvis fint vær
Konsert Per Jensen (DK), Rune Elsen Carlsson (S)+ noen lokale overraskelser.
Inngang: 100,-
Billettsalg i døra.
Lørdag 24. mai, Bakkenteigen kulturhus, Raveien 197
Kl 18:00 Konsert «Frejas viser» med Stine Michael (DK), Perry Stenbäck (S) og Stanley Samuelsen (FO)
«Alf Prøysen sett med to litt unge og to litt eldre øyne» Lars Klevstrand, Hannah Bergh – Johnsen og Kjetil Skaslien
Inngang 300,-
Billettbestilling tlf: 33 08 53 80, på nett: www.bakkenteigenkulturhus.no eller i døra

Lørdag 24. mai, Gamlehorten Gjestegård, Øvre vei 5A
Kl 21:00 Visepøbb med åpen scene. Forhåndspåmelding til åpen scene: hegeoganders@hotmail.com
Inngang: 50,-/ gratis for medlemmer i HVA og for de med billett fra et av festivalens andre arrangement.

maj
28
ons
2014
Vømmølfestivalen @ Verdal, Norge
maj 28 – maj 31 heldag

vommolfestivalenVØMMØLFESTIVALEN så sitt spede lys i 1995 med et publikumstall på 1500. Program legges ut på nettet. Festivalen har blitt utviklet i Rotmos ånd sammen med våre publikumsfrender. Opptoget i 1995 startet med at det gikk noen kalla og kjærringa med nån saua på fortauet. Se vidare på webbplatsen.

Tema for Vømmølfestivalen 2014 er: Idrætt og lurk!

jun
5
tor
2014
Fredrikshald visefestival @ Reke cafe
jun 5 – jun 8 heldag

Ny visefestival. Sök information på facebooksidan.

FredrikshaldProgram_14

jun
20
fre
2014
Viser ved kanalen
jun 20 – jun 21 heldag

ViserVedKanalen_14Har du lyst til å være med oss på en helt unik festivalopplevelse på Lunde sluse, midt i Telemark? Her møtes natur, arkitektur og kultur hverandre og skaper en helt spesiell opplevelse. Vi har invitert et knippe av Norges og Sveriges mest spennende viseartister til å være med oss på årets lyseste helg! Vi garanterer en spennende og minnerik helg på Lunde Sluse med en herlig blanding av nye talentfulle visesangere og mer erfarne ringrever.

Årets festival er den 18. i rekken! Portene åpner begge dager kl 17.00, og musikken starter ca kl 18.00.

Fredag og lørdag 20. og 21. juni får vi besøk av Oscar Daielson med band, Siri Nilsen med band, Kaja Gunnufsen med band, Vidar Johnsen med band, Byting, Erlend Ropstad, Michael Krohn med gitarist som gjør Raga Rockers akustisk, Peter Nordberg med band, David Urwitz med band og Ila Auto. Alt smurt utover to festivaldager.

Vi tilbyr pakkepriser på overnatting og festivalpass på Telemark Kanalcamping som ligger en tre minutters rusletur gjennom Sluseparken fra Lunde Sluseamfi.

Festspillene i Nord-Norge @ Olika scener
jun 20 – jun 28 heldag

finn_logoFestspillene i Nord-Norge har vært arrangert i Harstad helt siden 1965. I dag er Festspillene et internasjonalt arrangement på toppnivå, som både presenterer og produserer et vell av musikalske sjangere, side om side med scenekunst, billedkunst og litteratur. Festspillene har også en sterk satsing mot barn og unge. Mer info på www.festspillnn.no

jul
3
tor
2014
Egersund visefestival @ Olika scener
jul 3 – jul 5 heldag

EgersundsVisefestivalEgersund Visefestival ble etablert i 1994 og er Norges eldste visefestival. Årets festival (2014) er den 21 i rekken. Etter hvert som artister blir bekreftet og programmet begynner å bli klart vil du få de siste nyhetene på www.egersundvisefestival.no. Vår målsetning er å kunne presentere et program med noe for enhver smak også i år. Velkommen til Egersund!

jul
16
ons
2014
Skåtøy vise- og poesifestival @ Skåtøy, Kragerø,
jul 16 – jul 19 heldag

SkatoyFor fjortende år på rad arrangeres det vise- og poesifestival på Skåtøy, denne vakre øya i Kragerøs skjærgård.
Skåtøy vise- og poesifestival er en festival med noe for alle!
Med et bredt spekter av artister, god musikk, poesi, kirkekonsert, barneforestilllinger og med en utsøkt, skjærgårdsinspirert meny, inviterer vi til en festival full av trivsel og hygge.

jul
22
tis
2014
Prøysenfestivalen Blåklokkevikua @ Prøysenhuset
jul 22 – jul 30 heldag

Prøysenfestival-logo2013_top_950x164Prøysenfestivalen Blåklokkevikua har vokst ut av en markering av Prøysens fødselsdag 23. juli. Etter hvert har det blitt en ukelang fest med musikk, teater, allsang, barnetimer og gode opplevelser.

Rammene rundt Prøysenfestivalen kan ikke bli bedre, sommer og ferie, rundt oss er det blomster i alle regnbuens farger, naturen deler hele sitt mangfold med oss helt gratis. I Alf Prøysens forfatterskap er Blåklokkevikua den lange, varme høysommeruka, tida mellom de travle slåttonnene, med lek, ungeskrål, sverming i lyse netter, dans på sletta, dirrende forventinger, høyt spill og store fall. Inn i denne rammen presenterer vi et mangfold av kunstneriske uttrykk for alle aldersgrupper. Og vi inviterer flere av våre fremste ord og tonekunstnere til å fylle dagene med sitt aller beste.

aug
8
fre
2014
Gitarkameraternes Visefestival i Sandefjord @ Midtåsen
aug 8 – aug 9 heldag

GitarkameraterneLil­le­bjørn Nilsen, Halv­dan Sivertsen, Jan Egg­um og Øy­stein Sunde har in­vi­tert et lass med ar­tist­ven­ner, og fre­dag 8. og lør­dag 9. au­gust skal den sto­re ha­gen på Midt­ås­en fyl­les med mu­sikk.

I til­legg til Gi­tar­ka­me­ra­te­ne selv, er føl­gen­de ar­tis­ter så lan­gt be­kref­tet:
Stein Tor­leif Bjel­la, Ann­bjørg Lien, Alf Cran­ner, Kaia Huuse, Krå­ke­sølv, Lars Lil­lo Sten­berg, Er­lend Rop­stad, As­bjørn Ribe, Sig­run Loe Sparboe, Da­niel Kvam­men, Finn Kalvik, Ton­je Un­stad, Siri Nilsen og Jan Erik Vold og Egil Kapstad.

Detta är en ny festival och informationen släpptes idag, 14 maj. Ovanstående citerat från (http://www.sb.no/kultur/inntar-sandefjord-med-egen-visefestival-1.8425093)

sep
4
tor
2014
Visetreff på Bragdøya @ Bragdøya
sep 4 – sep 7 heldag

BragdoyaBragdøya kystlag er klar for 7. gang med et storslagent visetreff,
med konserter, buskspilling, god mat og store mengder hyggelig samvær.
Innkvarteringen er enkel  –  i senger og på løse madrasser på loft, i båter og enkle hytter.
Ta med sovepose eller sengetøy, så sørger vi for resten – og ekstra ulltepper.
Begrenset antall deltakere – her gjelder Første mann til mølla . . .
NB: Utøvere prioriteres !
Se mer om Bragdøya og kystlagets aktiviteter på www.bragdoya.no

Her kommer så invitasjonen til årets visetreff.  Vil du være deltaker i år er det bare å sitte klar ved mailen 1.mai kl.0000, for da starter påmeldingen Invitasjon til visetreff 2014.

Visefestival i Malangen @ Sør-Malangen samfunnshus
sep 4 – sep 7 heldag

Saga_visefestivalViseklubben Saga arrangerer visefestival 5-7.september 2014 ved Malangen i Balsfjord. http://www.viseklubbensaga.com/248603007

Vi i viseklubben Saga vil ønske alle velkommen til en ny Visefestival i vakre Aursfjorden ved Malangsfjorden i Balsfjord kommune, helgen 5-7. September.

Vi er i full gang med planlegging av programmet, og vil gi dere en festival full av visesang, kunst, tekst og historie av ypperste kvalitet.

Med stolthet kan vi røpe at i år vil visesanger som tok festivalens publikum med storm i fjor åpne Saga Visefestival: Sigrun Loe Sparboe

maj
22
fre
2015
HVA Viser Norden 2015 @ Stallen Galleri & Cafe
maj 22 – maj 23 heldag

HVA

Festivalen arrangeres i år 22. – 23. mai 2015.
Festivalen har tre arrangement.

Fredag 22. mai
Gratis barnekonsert på Horten Bibliotek kl 10. Med: Marianne Kostøl (N), Hans Klint (DK), Wesley Koivumäki (Fin) og Anna Döbling (S)

Fredag 22. mai
Stallen Galleri & Café: Åpningskonsert med: Louis Jacoby (N), Wesley Koivumäki (Fin), Anna Döbling (S) Lokale Viser ved medlemmer i HVA med venner. Trubadur-natt på Stallen etter konsertene. Dørene åpner kl 17. Konsert kl 18.
Inngang 350,-

Lørdag 23. mai:
Stallen Galleri & Café:
Konsert med Lars Bremnes (N), Anders Mikkelsen (DK), Pär Sörmann (S), Gunnar Källström Trio (S).
Trubadur-natt på Stallen etter konsertene. Dørene åpner kl 16. Konsert kl 17.
Inngang 350,-

maj
28
tor
2015
Vømmølfestivalen @ Verdal, Norge
maj 28 – maj 30 heldag

vommolfestivalenVØMMØLFESTIVALEN så sitt spede lys i 1995 med et publikumstall på 1500. Program legges ut på nettet. Festivalen har blitt utviklet i Rotmos ånd sammen med våre publikumsfrender. Opptoget i 1995 startet med at det gikk noen kalla og kjærringa med nån saua på fortauet. Se vidare på webbplatsen.

Tema for Vømmølfestivalen 2015 er: Hårrå å dekt!

maj
29
fre
2015
Josefine Visefestival @ Josefine Vertshus
maj 29 – maj 31 heldag

Josefine_2015För program: Se webbplatsen.

jun
11
tor
2015
Fredrikshald visefestival @ Kongens brygge Halden
jun 11 – jun 13 heldag

FredrikshaldVisefestival2015

Sök information på facebooksidan.

jun
19
fre
2015
Viser ved kanalen
jun 19 – jun 20 heldag

ViserVedKanalen_14Har du lyst til å være med oss på en helt unik festivalopplevelse på Lunde sluse, midt i Telemark? Her møtes natur, arkitektur og kultur hverandre og skaper en helt spesiell opplevelse. Vi har invitert et knippe av Norges og Sveriges mest spennende viseartister til å være med oss på årets lyseste helg! Vi garanterer en spennende og minnerik helg på Lunde Sluse med en herlig blanding av nye talentfulle visesangere og mer erfarne ringrever.

Årets festival er den 19. i rekken!

Vi tilbyr pakkepriser på overnatting og festivalpass på Telemark Kanalcamping som ligger en tre minutters rusletur gjennom Sluseparken fra Lunde Sluseamfi.

VVK_plakat2015

jun
20
lör
2015
Festspillene i Nord-Norge @ Olika scener
jun 20 – jun 27 heldag

finn_logoFestspillene i Nord-Norge har vært arrangert i Harstad helt siden 1965. I dag er Festspillene et internasjonalt arrangement på toppnivå, som både presenterer og produserer et vell av musikalske sjangere, side om side med scenekunst, billedkunst og litteratur. Festspillene har også en sterk satsing mot barn og unge. Mer info på www.festspillnn.no

jun
26
fre
2015
Gitarkameratenes Visefestival i Sandefjord @ Midtåsen
jun 26 – jun 27 heldag

GitarkameraterneGitarkameratenes Visefestival – Gitkamfest – arrangeres for andre gang på Midtåsen i Sandefjord. Bak festivalen står et samarbeid mellom Gitarkameratene og Konsertkameratene, hvor Gitarkameratene er de kunstneriske ansvarlige.

Programmet er ikke endelig og kan være gjenstand for rettelser.
Klokkeslett på hver enkelt dag og artist kommer senere.

Fredag 26. juni

Gitarkameratene: Jan Eggum, Øystein Sunde, Lillebjørn Nilsen og Halvdan Sivertsen
Alf Cranner
Trond Trudvang
Lars og Ola Bremnes
Ingrid Bjørnov og Øystein Sunde

Lørdag 27. juni

Gitarkameratene: Jan Eggum, Øystein Sunde, Lillebjørn Nilsen og Halvdan Sivertsen
Louis Jacoby
Alf Cranner
Åge Aleksandersen og Sambandet

Flere artister tilkommer.
Endringer kan og vil forekomme. Tider annonseres nærmere festival.

jul
2
tor
2015
Egersund visefestival @ Olika scener
jul 2 – jul 4 heldag

EgersundsVisefestivalEgersund Visefestival ble etablert i 1994 og er Norges eldste visefestival. Årets festival (2015) er den 22 i rekken. Etter hvert som artister blir bekreftet og programmet begynner å bli klart vil du få de siste nyhetene på www.egersundvisefestival.no. Vår målsetning er å kunne presentere et program med noe for enhver smak også i år. Velkommen til Egersund!

jul
16
tor
2015
Skåtøy vise- og poesifestival @ Skåtøy kirke
jul 16 – jul 18 heldag

Skatoy

Program for Skåtøy Vise- og Poesifestival 2015

Vi har en profil på å blande store, etablerte, kjente utøvere med nye, unge musikere og poeter, de som er i startgropa av en gryende karriere. Det er morsomt å få tilbakemeldinger om at disse nye ofte er festivalens høydepunkt. Da vet vi at noe av hensikten er oppnådd.

Torsdag 16. juli – Skåtøy kafé & galleri – hagescenen og Skåtøy kirke
15.00: Barne-/familiekonsert – Meg og Kammeraten min
17.00: Åpning – poesi og musikk
Jan Erik Vold – Ellen S. Bødtker / Eirik Raude / Arve Henriksen
19.00: Kirkekonsert – Lill Lindfors / Ketil Bjørnstad – ”Coastlines”

Fredag 17. juli – Skåtøy kafé & galleri – hagescenen
17.00: Henning Kvitnes duo
18.45: Poesi og musikk – Jan Erik Vold / Egil Kapstad
20.00: Minikonsert – Julie Westgård Stordalen
21.00: Sofia Karlsson m/band

Lørdag 18. juli – Skåtøy kafé & galleri – hagescenen
15.00: Terje Vigen – Jan Erik Vold/Knut Reiersrud
17.00: Ingunn Ørnhøi band
19.00: GypsyQueens – Synnøve Skree Skjeldal m/band
20:45: Minikonsert – Oda Dahll
21.30: Øystein Sunde og Meget i sløyd

jul
17
fre
2015
Prøysenfestivalen Blåklokkevikua @ Prøysenhuset
jul 17 – jul 23 heldag

Prøysenfestival-logo2013_top_950x164Prøysenfestivalen Blåklokkevikua har vokst ut av en markering av Prøysens fødselsdag 23. juli. Etter hvert har det blitt en ukelang fest med musikk, teater, allsang, barnetimer og gode opplevelser.

Rammene rundt Prøysenfestivalen kan ikke bli bedre, sommer og ferie, rundt oss er det blomster i alle regnbuens farger, naturen deler hele sitt mangfold med oss helt gratis. I Alf Prøysens forfatterskap er Blåklokkevikua den lange, varme høysommeruka, tida mellom de travle slåttonnene, med lek, ungeskrål, sverming i lyse netter, dans på sletta, dirrende forventinger, høyt spill og store fall. Inn i denne rammen presenterer vi et mangfold av kunstneriske uttrykk for alle aldersgrupper. Og vi inviterer flere av våre fremste ord og tonekunstnere til å fylle dagene med sitt aller beste.

Programmet slippes om ikke lenge…

aug
30
sön
2015
Taubespelen 2015 – Oslo @ Sandvika
aug 30 kl. 16:00 – 19:00

Taubespelen_2014Evert Taube 1890-1976
Den 12 mars för 125 år sedan föddes Evert Taube. Läkaren trodde först Evert var dödfödd, något som visade sig felaktigt, och han lät sig väl höras senare i livet. Med närmare 300 visor, prosaböcker, teckningar och målningar har han förgyllt vårt liv. 125- årsjubileet är en tilldragelse som TaubeSpelen kommer att uppmärksamma.

Lite om TaubeSpelen
TaubeSpelen är ett utomhusevenemang där visor, poesi och anekdoter av och om Evert Taube framförs. Placerat mitt i sommaren blir spelen också väl förknippat med Taubes diktning. Första TaubeSpelen var 1995.

Första gången i Norge
För första gången kommer TaubeSpelen att besöka Norge och då den vackra KalvøYa i Sandvika. Ön som ligger vackert belägen längst in i Oslofjorden är en fantastisk plats att avnjuta Taubes visor på. Här finns doften av salt från fjorden, suset av vinden i träden och sommar. Mycket av det som vi förknippar med Evert taubes diktning.

TaubeSpelen 2015
Årets TaubeSpel blir en resa genom Taubes liv med hjälp av hans visor och prosa. Under föreställningen som är på tre timmar inklusive paus blandar atisterna gammalt med nytt, skrönor med sanningar och skratt med tårar. Och inte minst sina, ibland minst sagt komiska, relationer till Evert Taube och hans visor.

Programmet kommer på www.taubespelen.com under våren.

sep
4
fre
2015
Visefestival i Malangen @ Sør-Malangen samfunnshus
sep 4 – sep 6 heldag

Saga_visefestivalVi gjør oss klar til en ny visefestival 4-6 september i Malangen. Velkommen til Aursfjorden!

Facebook: https://www.facebook.com/sagavisefestival.no

jun
2
tor
2016
Vømmølfestivalen 2016 @ Verdal, Norge
jun 2 – jun 4 heldag

vommol_nyhetsbilde-600x430VØMMØLFESTIVALEN så sitt spede lys i 1996 med et publikumstall på 1500. Program legges ut på nettet. Festivalen har blitt utviklet i Rotmos ånd sammen med våre publikumsfrender. Opptoget i 1995 startet med at det gikk noen kalla og kjærringa med nån saua på fortauet. Se vidare på webbplatsen.

Tema for Vømmølfestivalen 2016 er: Spæll åt mæ!

jun
10
fre
2016
Fredrikshald visefestival 2016 @ Kommandantboligen
jun 10 – jun 11 heldag

Fredrikshald_2016

Sök information på facebooksidan.

 

Klare artister
– Faber & Parton
-John Kjellström med gäster
-Mike Peters (The Alarm)
-Maria Bakken
-Obal på norsk
-Siv Langøy
-Sista Resan
-Berusalem
-Roger Karlsson m/band
-Môra-Per
-Allan Edwall band
-Philip Fritz
-Christian Sandaker
-Jeanette og Marcus

jun
17
fre
2016
Viser ved kanalen
jun 17 – jun 18 heldag

ViserVedKanalen_2016Har du lyst til å være med oss på en helt unik festivalopplevelse på Lunde sluse, midt i Telemark? Her møtes natur, arkitektur og kultur hverandre og skaper en helt spesiell opplevelse. Vi har invitert et knippe av Norges og Sveriges mest spennende viseartister til å være med oss på årets lyseste helg! Vi garanterer en spennende og minnerik helg på Lunde Sluse med en herlig blanding av nye talentfulle visesangere og mer erfarne ringrever.

Årets festival er den 20 i rekken!

 

jun
18
lör
2016
Festspillene i Nord-Norge @ Olika scener
jun 18 – jun 25 heldag

FINN_Logo_0

Hele verden møtes under midnattssolen! En merkelig tanke, en vakker drøm? Hvert eneste år blir det faktisk virkelighet for en ukes tid under Festspillene i Nord-Norge i Harstad!

Festspillene ble arrangert for første gang i 1965, og 51 år senere kan vi presentere et internasjonalt arrangement på toppnivå. Du finner ingen andre arrangementer her nord som gir deg sjansen til å oppleve så mange ulike uttrykk innen musikk, scenekunst og visuell ku­nst på samme sted. Festspillene fyller byen til randen med kulturelle uttrykk, og lar deg gå på oppdagelsesferd i en jungel av spennende opplevelser.

Festspillene vil være Mangfoldige, Inkluderende og Nyskapende – slik at MIN festival virkelig kjennes som DIN! Derfor finner du en rekke arenaer der det er lett å møtes på tvers av generasjoner og nasjoner. Det er spesielt viktig for oss å la barn og unge få muligheten til å møte kunst og kultur i nye former, slik at vi kan så frøene til fremtidens kulturliv i nord. NUK++ (Nordnorsk ungdomskulturfestival) for unge, med eller uten funksjonshemming, blir også arrangert i Festspilluken.

Mer info på www.festspillnn.no

jun
24
fre
2016
Gitarkameratenes Visefestival i Sandefjord @ Midtåsen
jun 24 – jun 25 heldag

Gitkamfest

Gitarkameratenes Visefestival – Gitkamfest – arrangeres for tredje gang på Midtåsen i Sandefjord 24. og 25. juni. Bak festivalen står et samarbeid mellom Gitarkameratene og Konsertkameratene, hvor Gitarkameratene er de kunstneriske ansvarlige.

 

Program

Programmet er under utarbeidelse. Artister blir sluppet fortløpende.

Fredag 24. juni 2016:

Gitarkameratene
Vamp
Wenche Myhre
Herrene i Haven
Kari Svendsen
Knut Anders Sørum
Olav Stedje
Hekla Stålstrenga

Lørdag 25. juni 2016:

Gitarkameratene
Inge Bremnes
Elle Melle
Charlotte Audestad
Anne Grete Preus
Tre Små Kinesere
Benny Borg
Øystein Sunde og Meget i Sløyd

Rekkefølgen er ikke endelig bestemt ennå, så endringer kan forekomme.
 

jun
28
tis
2016
Viser på Nordens tak
jun 28 – jun 30 heldag

Tirsdag 28. juni
Kl 13.00 Barneforestilling med Lone Wernblad (DK)

Kl 20.00 Nordisk Visekonsert på Nordkyn hotell med
Stanley Samuelsen (Færøyene)
Aino Venna (Finland)
Ingi Gunnar Johanson (Island)
Olaf Terje Hansen (Norge og Kjøllefjord)
Stanley Samuelsen kommer fra Færøyene. Om du ikke kan færøysk, så kan du fornemme innholdet i teksten på grunn av hans ekspressivitet både i stemme og akkompagnement! Han har arbeidet som artist siden 70tallet og er like folkekjær i Danmark som på Færøyene. Som gitarist er han i en særklasse.

Aino Venna fra Finland synger på finsk, portugisisk, tysk og engelsk. Europeisk visesang med finsk følelse. Hun har dermed plassert seg i flere leire, både kulturelt og musikalsk. En spennende finsk artist som fortjener å bli kjent i Norge og Norden. Hun har med seg gitaristen Joonatan Kotila.

Ingi Gunnar Johanson fra Island har lang fartstid i Nordisk visesang. Et av prosjektene hans har vært å få ut islandsk tradisjonsmusikk. Ofte i ny drakt. Han er en av få som har klart å holde seg aktuell og ettertraktet i det lille markedet som Island er, med sine 325 tusen innbyggere.

Olaf Terje Hansen bor og virker i Kjøllefjord. Han skriver sanger fra det vakre fiskeværet han fronter på bildet her. Kjærlighet og kystkultur – og om det lille samfunnets kamp for å overleve. Ironi og ettertenksomhet.

Onsdag 29. juni
Kl 13.00 Nordisk Knockout på torget
Nicolai Engstrøm (Danmark)
Lucas Stark (Sverige)
Leo Leonhardsen (Norge)
Disse tre har turnert i Norden i fem år. Hver for seg står de bak flere plateutgivelser og solokarrierer som visesangere. De sier selv: En nordisk konsert med ”visor, sånger, humor och rent struntprat”.

Kl 20.00 Nordisk Visekonsert i Kjøllefjord Kirke med
Anna Wirsen (Sverige)
Lars Martin Myhre (Norge)
Jukka Kuopamäki (Finland)

Anna Wirsen designer, skriver og komponerer. Hun ble tidlig møtt med respekt for sine fremføringer av både egne og andres viser. Både tekster og melodier viser et tydelig håndverk. At mange utøvere både i Norge og Danmark låner sangene hennes tyder på kvalitet.

Lars Martin Myhre er en av våre mest profilerte og populære artister i Norge og har vært det i mange år. Det er særdeles artig at han er med oss. Han har produsert plater for både Anna Wirsen og Nicolai Engstrøm. Det gjør ham til litt del av familien vår. Når han ble spurt om å spille på festival på en plass «der som ingen skulle tru at nokon kunne lage festival», sa han selvsagt ja.

Vi spurte en Kjøllefjording med finsk opphav hvilken finsk artist vi skulle ha med. Førstevalget var Jukka Kuoppamäki. Han har en lang karriere som popmusiker, visesanger og prest. En særdeles spennende artist.

Torsdag 30. juni
Kl 13.00 Christensenbruket : Atle Hansen.
Atle Hansen er forfatter, komponist og visesanger fra Stord i Norge. Han har fått gitt ut en lang rekke bøker og plater, og er ettertraktet både som forfatter og visesanger. Han får en egen forestilling på Christensenbruket, hvor vi kan glede oss over både dikt og viser. Med familierøtter i Kjøllefjord er det artig både for ham og oss at han kunne komme.

Kl 17.00 Helsesenteret
Leo Leonhardsen har tradisjon for å holde konsert på helsesenteret. Ikke alle har fysikk til å komme seg ut på konsert. Derfor er vi glade for å kunne holde konsert på denne scenen, noe som etter hvert har blitt en tradisjon under festivalen.

Med dette programmet har vi tilbud til alle grupper og generasjoner. Vi tror at vi har en bredde som dekker de fleste områder innen visesjangeren. Vi har en unik nordisk bredde innenfor et uvanlig lavt budsjett. Det budsjettmessige er kun mulig å få til på grunn av at artistene synes dette ser ut til å kunne være et spennende møte. Vi har alt fra store kjente navn, via artister som bare er kjente innen en region eler et enkelt land, og til den lokale utøveren fra stedet Køllefjord.

jun
30
tor
2016
Egersund visefestival @ Olika scener
jun 30 – jul 2 heldag

EgersundsVisefestivalEgersund Visefestival ble etablert i 1994 og er Norges eldste visefestival.

Velkommen til Egersund! Tre sommerdager med over femti konserter gir stor stemning i en liten by.

jul
4
mån
2016
Prøysenfestivalen Blåklokkevikua 2016 @ Prøysenhuset
jul 4 – jul 23 heldag

Prøysenfestival-logo2013_top_950x164

Velkommen til Prøysenfestivalen 2016! Årets festival og blåklokkeviku åpner med dagsprogram som holdes hver dag fra og med 4.juli til og med 23.juli. Fra og med 13.juli vil det i i tillegg bli 7 teaterforestillinger og 5 kveldskonserter. Det hele avsluttes med festkonsert på dagen da Alf Prøysen ville fylt 102 år; med festkonsert og jordbær med fløte til alle!

Om festivalen

Prøysenfestivalen har vokst ut av en markering av Prøysens fødselsdag 23. juli. Etter hvert har det blitt en ukelang fest med musikk, teater, allsang, barnetimer og gode opplevelser.

Rammene rundt Prøysenfestivalen kan ikke bli bedre, sommer og ferie, rundt oss er det blomster i alle regnbuens farger. I Alf Prøysens forfatterskap er Blåklokkevikua den lange, varme sommertida mellom de travle slåttonnene, med lek, ungeskrål, sverming i lyse netter, dans på sletta, dirrende forventinger, høyt spill og store fall. Inn i denne rammen presenterer vi et mangfold av kunstneriske uttrykk for alle aldersgrupper. Og vi inviterer flere av våre fremste ord og tonekunstnere til å fylle dagene med sitt aller beste.

Overnatting

Trenger du et sted å sove under festivalen finnes det flere muligheter i Ringsaker – alt fra hotell til camping og gårdsovernatting. Se overnattingssteder på ringsaker.no

Andre Prøysenopplevelser

Ønsker du andre Prøysenopplevelser under festivalen tilbyr Simenstad Gard en meny inspirert av Prøysen, samt vandring i hovedbygningene på den gamle gården som fortsatt er som på Alf Prøysens tid. Du får høre historier som knytter Prøysen og Simenstad sammen. Les mer på simenstadgard.no

Hva er hvor, forklaring scener

Prøysenscena – Ligger inne, midt i hjertet av Prøysenhuset. Utstillingen ”livets Runde” starter her med en novellefilm. Prøysenhuset ligger idyllisk til i skogen rett på oversiden av husmannsplassen Prøysen.

Kusvea – Utescene et steinkast fra Prøysenhuset og Prøysenstua. Husmannsplassen Kusvea ble renovert av Prøysens venner og kulturkontoret i Ringsaker Kommune i forkant av 100-års jubileet i 2014. Her vil det være dyr, aktiviteter og leker for barn under festivalen.

Mikkelikski – Rett ved Prøysenhuset ligger Mikkelikskiskogen, en utescene med lekehus. Her holdes familieforestillingene under festivalen. Barn kan leke i Mikkelikskiskogen helt uavhengig av Prøysenhusets åpningstider.

Prøysentunet –  Tunet mellom Prøysenstua og Prøysenhuset. Her vil konsertene under festivalen holdes!

sep
1
tor
2016
Visefestival i Malangen 2016 @ Sør-Malangen samfunnshus
sep 1 – sep 4 heldag

Malangen_2016Vi gjør oss klar til en ny visefestival 1-4 september i Malangen. Velkommen til Aursfjorden!

Programmet og mere info vil komme på http://www.sagavisefestival.no/ så snart det er klart.

Finns också på Facebook: https://www.facebook.com/sagavisefestival.no

jun
1
tor
2017
Vømmølfestivalen 2017 @ Verdal, Norge
jun 1 – jun 3 heldag

vommol_nyhetsbilde-600x430VØMMØLFESTIVALEN så sitt spede lys i 1996 med et publikumstall på 1500. Program legges ut på nettet. Festivalen har blitt utviklet i Rotmos ånd sammen med våre publikumsfrender. Opptoget i 1995 startet med at det gikk noen kalla og kjærringa med nån saua på fortauet. Se vidare på webbplatsen.

 

jun
16
fre
2017
Viser ved kanalen @ Lunde Sluseamfi
jun 16 – jun 17 heldag

ViserVedKanalen_2016Årets festival er den 21 i rekken!

Programmet kommer på netstedet.

 

jun
24
lör
2017
Festspillene i Nord-Norge 2017 @ Olika scener
jun 24 – jul 1 heldag

FINN_Logo_0

Hele verden møtes under midnattssolen! En merkelig tanke, en vakker drøm? Hvert eneste år blir det faktisk virkelighet for en ukes tid under Festspillene i Nord-Norge i Harstad!

Festspillene ble arrangert for første gang i 1965, og 51 år senere kan vi presentere et internasjonalt arrangement på toppnivå. Du finner ingen andre arrangementer her nord som gir deg sjansen til å oppleve så mange ulike uttrykk innen musikk, scenekunst og visuell ku­nst på samme sted. Festspillene fyller byen til randen med kulturelle uttrykk, og lar deg gå på oppdagelsesferd i en jungel av spennende opplevelser.

Festspillene vil være Mangfoldige, Inkluderende og Nyskapende – slik at MIN festival virkelig kjennes som DIN! Derfor finner du en rekke arenaer der det er lett å møtes på tvers av generasjoner og nasjoner. Det er spesielt viktig for oss å la barn og unge få muligheten til å møte kunst og kultur i nye former, slik at vi kan så frøene til fremtidens kulturliv i nord. NUK++ (Nordnorsk ungdomskulturfestival) for unge, med eller uten funksjonshemming, blir også arrangert i Festspilluken.

 

jul
1
lör
2017
Prøysenfestivalen Blåklokkevikua 2017 @ Prøysenhuset
jul 1 – jul 31 heldag

Prøysenfestival-logo2013_top_950x164

Velkommen til Prøysenfestivalen og Blåklokkevikua 2017 i hele juli – vælas lengste viku! 

Om festivalen

Prøysenfestivalen har vokst ut av en markering av Prøysens fødselsdag 23. juli. Etter hvert har det blitt en ukelang fest med musikk, teater, allsang, barnetimer og gode opplevelser.

Rammene rundt Prøysenfestivalen kan ikke bli bedre, sommer og ferie, rundt oss er det blomster i alle regnbuens farger. I Alf Prøysens forfatterskap er Blåklokkevikua den lange, varme sommertida mellom de travle slåttonnene, med lek, ungeskrål, sverming i lyse netter, dans på sletta, dirrende forventinger, høyt spill og store fall. Inn i denne rammen presenterer vi et mangfold av kunstneriske uttrykk for alle aldersgrupper. Og vi inviterer flere av våre fremste ord og tonekunstnere til å fylle dagene med sitt aller beste.

Overnatting

Trenger du et sted å sove under festivalen finnes det flere muligheter i Ringsaker – alt fra hotell til camping og gårdsovernatting. Se overnattingssteder på ringsaker.no

Andre Prøysenopplevelser

Ønsker du andre Prøysenopplevelser under festivalen tilbyr Simenstad Gard en meny inspirert av Prøysen, samt vandring i hovedbygningene på den gamle gården som fortsatt er som på Alf Prøysens tid. Du får høre historier som knytter Prøysen og Simenstad sammen. Les mer på simenstadgard.no

Hva er hvor, forklaring scener

Prøysenscena – Ligger inne, midt i hjertet av Prøysenhuset. Utstillingen ”livets Runde” starter her med en novellefilm. Prøysenhuset ligger idyllisk til i skogen rett på oversiden av husmannsplassen Prøysen.

Kusvea – Utescene et steinkast fra Prøysenhuset og Prøysenstua. Husmannsplassen Kusvea ble renovert av Prøysens venner og kulturkontoret i Ringsaker Kommune i forkant av 100-års jubileet i 2014. Her vil det være dyr, aktiviteter og leker for barn under festivalen.

Mikkelikski – Rett ved Prøysenhuset ligger Mikkelikskiskogen, en utescene med lekehus. Her holdes familieforestillingene under festivalen. Barn kan leke i Mikkelikskiskogen helt uavhengig av Prøysenhusets åpningstider.

Prøysentunet –  Tunet mellom Prøysenstua og Prøysenhuset. Her vil konsertene under festivalen holdes!

jul
6
tor
2017
Egersund visefestival @ Olika scener
jul 6 – jul 8 heldag

EgersundsVisefestivalEgersund Visefestival ble etablert i 1994 og er Norges eldste visefestival.

Velkommen til Egersund! Tre sommerdager med over femti konserter gir stor stemning i en liten by.

Artister:

 • Darling West
 • Ingenting
 • Randi Tytingvåg Trio
 • The Boots Band
 • 75 Dollar Bill
 • Lady Hardanger
 • Lausongan
 • Myrull
 • Robbie Boyd
 • Evig din for alltid
 • Halvdan Sivertsen
 • Misty Coast
 • med flere
aug
31
tor
2017
Visefestival i Malangen 2017 @ Sør-Malangen samfunnshus
aug 31 – sep 2 heldag

Malangen_2016

Første helg i september kan du oppleve Saga Kultur- & Visefestival.

Det er en liten nær festival som ligger i vakre Malangenfjorden, Balsfjord kommune i Nord-Norge.

Her kan du få tekst formidlet gjennom kunst, dikt, historie, guideturer og visemusikk av høy kvalitet.

Sammen skaper vi magisk stemning!

Program 2017 kommer på http://www.sagavisefestival.no/ så snart det er klart.

Finns också på Facebook: https://www.facebook.com/sagavisefestival.no

maj
31
tor
2018
Vømmølfestivalen 2018 @ Folkeparken
maj 31 – jun 2 heldag

vommol_nyhetsbilde-600x430VØMMØLFESTIVALEN så sitt spede lys i 1996 med et publikumstall på 1500. Program legges ut på nettet. Festivalen har blitt utviklet i Rotmos ånd sammen med våre publikumsfrender. Opptoget i 1995 startet med at det gikk noen kalla og kjærringa med nån saua på fortauet. Se vidare på webbplatsen.

Tema for Vømmølfestivalen 2018 er: Auksjon og gjenbruk.

jun
22
fre
2018
Viser ved kanalen 2018 @ Lunde Sluseamfi
jun 22 – jun 23 heldag

LogoÅrets festival er den 22 i rekken!

Strengen Brygge ligger 10 km. vestover langs vakre Telemarkskanalen fra Lunde Sluse. Dette er bryggeanlegg og verksted som tidligere var i bruk i forbindelse med tømmerfløtningsaktivitet langs kanalen. Strengen Brygge er nå restaurert og har blitt en fantastisk arena for Viser ved Kanalen. Barn og familiekonsert samt alle våre intimkonserter er i «Snikkerverkstedet» på Strengen Brygge.

Artister:

jun
23
lör
2018
Festspillene i Nord-Norge 2018 @ Olika scener
jun 23 – jun 30 heldag

FINN_Logo_0

Hele verden møtes under midnattssolen! En merkelig tanke, en vakker drøm? Hvert eneste år blir det faktisk virkelighet for en ukes tid under Festspillene i Nord-Norge i Harstad!

Festspillene ble arrangert for første gang i 1965, og 51 år senere kan vi presentere et internasjonalt arrangement på toppnivå. Du finner ingen andre arrangementer her nord som gir deg sjansen til å oppleve så mange ulike uttrykk innen musikk, scenekunst og visuell ku­nst på samme sted. Festspillene fyller byen til randen med kulturelle uttrykk, og lar deg gå på oppdagelsesferd i en jungel av spennende opplevelser.

Festspillene vil være Mangfoldige, Inkluderende og Nyskapende – slik at MIN festival virkelig kjennes som DIN! Derfor finner du en rekke arenaer der det er lett å møtes på tvers av generasjoner og nasjoner. Det er spesielt viktig for oss å la barn og unge få muligheten til å møte kunst og kultur i nye former, slik at vi kan så frøene til fremtidens kulturliv i nord. NUK++ (Nordnorsk ungdomskulturfestival) for unge, med eller uten funksjonshemming, blir også arrangert i Festspilluken.

 

jul
5
tor
2018
Egersund visefestival 2018 @ Olika scener
jul 5 – jul 7 heldag

EgersundsVisefestivalEgersund Visefestival ble etablert i 1994 og er Norges eldste visefestival.

Velkommen til Egersund! Tre sommerdager med over femti konserter gir stor stemning i en liten by.

Artister: Kommer på webbplatsen under våren.

sep
7
fre
2018
Visefestival i Malangen 2018 @ Sør-Malangen samfunnshus
sep 7 – sep 9 heldag

Andre helg i september kan du oppleve Saga Kultur- & Visefestival.

Det er en liten nær festival som ligger i vakre Malangenfjorden, Balsfjord kommune i Nord-Norge.

Her kan du få tekst formidlet gjennom kunst, dikt, historie, guideturer og visemusikk av høy kvalitet.

Sammen skaper vi magisk stemning!

Program 2017 kommer på    http://festival.sagakulturogvisefestival.no/ så snart det er klart.

Finns också på Facebook: https://www.facebook.com/sagavisefestival.no

dec
14
fre
2018
Sveriges största feministiska visfestival i OSLO @ salt art & music
dec 14 kl. 15:00 – dec 15 kl. 23:59

Sveriges största feministiska visfestival ble arrangert første gang i Gøteborg i juni.

Nå arrangeres den i Oslo, på SALT Art – Music.

Viser er ikke bare gamle gråe menn….
Feministisk visefestival presenterer artister med normkritiske tekster, pussy-power-budskap, anti-patriarkalske viser, empowerment-sanger og låter om seksuell frustrasjon. Alt skrevet og fremført av kvinner.

Gøteborgstrioen Konflikten synger harmoniske popsanger om kvinners rett til egen kropp mens Akerselva kvinnekor gir en mektig oppvisning i feministiske sanger i alle sjangre. Kulthelten Maud Lindström synger kjærlighetskritiske biseksuelle viser og skeive perspektiver får vi også av slampoeten Martine Johansen mens Synneva Gjelland er en ny norsk visesanger som synger egne og andres viser om sterke kvinner. Fra Elfi Sverdrups griseviser til Elin Callmers kjønnspop skiller det flere hundre år, men allikevel bindes det sammen av en rød tråd, temaer fra kvinners «hemmelige sangunivers». Opphav er Lofotens egen vise/rap-duo som blander nordnorsk miljøkamp med kjønnskamp, men det nordnorske preger også De Ubrukeliges sanger om skeiv kjærlighet. Fra Finland kommer Lina Teir som kjemper mot sin regjerings asylpolitikk på samme måte som Birgitte Grimstad har kjempet for en bedre verden i 40 år; med stemmen og gitaren.

Opplev konserter i Naustet og Langhuset, varm deg opp i verdens største sauna, hør på panelsamtaler, spill visebingo, dans til DJ og bli med på en heidundrandes fest for visa og feminismen.

CC:
250,- + bill. avgift per dag
370,- + billett avgift for festivalpass ( to dager)
Begge billetter inkluderer Sauna Session

Fredag:
Elfi Sverdrup
Birgitte Grimstad
Lina Teir (Fi)
De Ubrukelige
Maud Lindstrøm (S)
Opphav

Lørdag:
Akerselva Kvinnekor
Synneva Gjelland
Elfi Sverdrup
Elin Callmer (S)
Martine Johansen
Maud Lindstrøm (S)
Konflikten (S)
DJ Daeva

maj
30
tor
2019
Vømmølfestivalen 2019 – NordVisas festivallista @ Folkeparken
maj 30 – jun 1 heldag

vommol_nyhetsbilde-600x430VØMMØLFESTIVALEN så sitt spede lys i 1996 med et publikumstall på 1500. Program legges ut på nettet. Festivalen har blitt utviklet i Rotmos ånd sammen med våre publikumsfrender. Opptoget i 1995 startet med at det gikk noen kalla og kjærringa med nån saua på fortauet. Se vidare på webbplatsen.

jun
21
fre
2019
Viser ved kanalen 2019 – NordVisas festivallista @ Lunde Sluseamfi
jun 21 – jun 22 heldag

Logo

(Gammal bild)

Årets festival er den 23 i rekken!

Strengen Brygge ligger 10 km. vestover langs vakre Telemarkskanalen fra Lunde Sluse. Dette er bryggeanlegg og verksted som tidligere var i bruk i forbindelse med tømmerfløtningsaktivitet langs kanalen. Strengen Brygge er nå restaurert og har blitt en fantastisk arena for Viser ved Kanalen. Barn og familiekonsert samt alle våre intimkonserter er i «Snikkerverkstedet» på Strengen Brygge.

Artister kommer på websidorna.

jun
22
lör
2019
Festspillene i Nord-Norge 2019 – NordVisas festivallista @ Olika scener
jun 22 – jun 29 heldag

FINN_Logo_0

Hele verden møtes under midnattssolen! En merkelig tanke, en vakker drøm? Hvert eneste år blir det faktisk virkelighet for en ukes tid under Festspillene i Nord-Norge i Harstad!

Festspillene ble arrangert for første gang i 1965, og 51 år senere kan vi presentere et internasjonalt arrangement på toppnivå. Du finner ingen andre arrangementer her nord som gir deg sjansen til å oppleve så mange ulike uttrykk innen musikk, scenekunst og visuell ku­nst på samme sted. Festspillene fyller byen til randen med kulturelle uttrykk, og lar deg gå på oppdagelsesferd i en jungel av spennende opplevelser.

Festspillene vil være Mangfoldige, Inkluderende og Nyskapende – slik at MIN festival virkelig kjennes som DIN! Derfor finner du en rekke arenaer der det er lett å møtes på tvers av generasjoner og nasjoner. Det er spesielt viktig for oss å la barn og unge få muligheten til å møte kunst og kultur i nye former, slik at vi kan så frøene til fremtidens kulturliv i nord. NUK++ (Nordnorsk ungdomskulturfestival) for unge, med eller uten funksjonshemming, blir også arrangert i Festspilluken.
Fullt program for 2019 presenteres 11. april.

jul
4
tor
2019
Egersund visefestival 2019 – NordVisas festivallista @ Olika scener
jul 4 – jul 6 heldag

EgersundsVisefestivalEgersund Visefestival ble etablert i 1994 og er Norges eldste visefestival.

Velkommen til Egersund! Tre sommerdager med over femti konserter gir stor stemning i en liten by.

Artister:

Trygve Skaug
Selma
Forholdsvis Greit
Jan Eggum
Elona Planman

og mange flere du finner på nettstedet.

maj
28
tor
2020
Vømmølfestivalen 2020 @ Folkeparken
maj 28 – maj 30 heldag

vommol_nyhetsbilde-600x430VØMMØLFESTIVALEN så sitt spede lys i 1996 med et publikumstall på 1500. Program legges ut på nettet. Festivalen har blitt utviklet i Rotmos ånd sammen med våre publikumsfrender. Opptoget i 1995 startet med at det gikk noen kalla og kjærringa med nån saua på fortauet. Se vidare på webbplatsen.

jun
20
lör
2020
INSTÄLLT – Festspillene i Nord-Norge 2020 @ Olika scener
jun 20 – jun 27 heldag

FINN_Logo_0

Hele verden møtes under midnattssolen! En merkelig tanke, en vakker drøm? Hvert eneste år blir det faktisk virkelighet for en ukes tid under Festspillene i Nord-Norge i Harstad!

Festspillene ble arrangert for første gang i 1965, og 51 år senere kan vi presentere et internasjonalt arrangement på toppnivå. Du finner ingen andre arrangementer her nord som gir deg sjansen til å oppleve så mange ulike uttrykk innen musikk, scenekunst og visuell ku­nst på samme sted. Festspillene fyller byen til randen med kulturelle uttrykk, og lar deg gå på oppdagelsesferd i en jungel av spennende opplevelser.

Festspillene vil være Mangfoldige, Inkluderende og Nyskapende – slik at MIN festival virkelig kjennes som DIN! Derfor finner du en rekke arenaer der det er lett å møtes på tvers av generasjoner og nasjoner. Det er spesielt viktig for oss å la barn og unge få muligheten til å møte kunst og kultur i nye former, slik at vi kan så frøene til fremtidens kulturliv i nord. NUK++ (Nordnorsk ungdomskulturfestival) for unge, med eller uten funksjonshemming, blir også arrangert i Festspilluken.
Fullt program for 2020 presenteres i april.

jul
2
tor
2020
INSTÄLLD – Egersund visefestival 2020 @ Olika scener
jul 2 – jul 4 heldag

EgersundsVisefestivalEgersund Visefestival ble etablert i 1994 og er Norges eldste visefestival.

Velkommen til Egersund! Tre sommerdager med over femti konserter gir stor stemning i en liten by.

Torsdag

 • 17:30 Festivalåpning og parkkonsert
 • Are Sleveland
 • Elin Eggen
 • Finnegan’s Wake
 • Hotel Hotel

Se hele torsdagsprogrammet

Fredag

 • 12:00 Musikkstund i kirken
 • Are Sleveland
 • DePress
 • Finnegan’s Wake
 • Hollow Hearts

Se hele fredagsprogrammet

Lørdag

 • 11:00 Barnas visefestival
 • 12:00 Akustisk gratiskonsert
 • 14:00 Musikkquiz
 • 19:00 Ung scene
 • Bare Egil

Se hele lørdagsprogrammet

jun
19
lör
2021
Festspillene i Nord-Norge 2021 @ Olika scener
jun 19 – jun 26 heldag

FINN_Logo_0

Hele verden møtes under midnattssolen! En merkelig tanke, en vakker drøm? Hvert eneste år blir det faktisk virkelighet for en ukes tid under Festspillene i Nord-Norge i Harstad!

Festspillene ble arrangert for første gang i 1965, og 51 år senere kan vi presentere et internasjonalt arrangement på toppnivå. Du finner ingen andre arrangementer her nord som gir deg sjansen til å oppleve så mange ulike uttrykk innen musikk, scenekunst og visuell ku­nst på samme sted. Festspillene fyller byen til randen med kulturelle uttrykk, og lar deg gå på oppdagelsesferd i en jungel av spennende opplevelser.

Festspillene vil være Mangfoldige, Inkluderende og Nyskapende – slik at MIN festival virkelig kjennes som DIN! Derfor finner du en rekke arenaer der det er lett å møtes på tvers av generasjoner og nasjoner. Det er spesielt viktig for oss å la barn og unge få muligheten til å møte kunst og kultur i nye former, slik at vi kan så frøene til fremtidens kulturliv i nord. NUK++ (Nordnorsk ungdomskulturfestival) for unge, med eller uten funksjonshemming, blir også arrangert i Festspilluken.

jul
1
tor
2021
Egersund visefestival 2021 @ Olika scener
jul 1 – jul 3 heldag

EgersundsVisefestivalEgersund Visefestival ble etablert i 1994 og er Norges eldste visefestival.

Velkommen til Egersund! Tre sommerdager med over femti konserter gir stor stemning i en liten by.

Torsdag

 • – Dagens festivaltrubadur: Jonas Hovland
 • 17:00 Festivalåpning i teltet (Gratis adgang)
 • 18:00 Øgens combo
 • 18:30 Helene Bøksle trio
 • 19:00 Kjell Haavard Thrane Høie

Program torsdag

Fredag

 • 12:00 Stig Ulv (Gratis adgang)
 • 18:00 Bergen Mandolinband
 • 18:30 Malin Pettersen
 • 19:00 Rags & Feathers
 • 19:30 Line Saus

Program fredag

Lørdag

 • – Dagens festivaltrubadur: Øystein Ellingsen
 • 12:00 Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow (Gratis adgang)
 • 18:00 Charlie og Balladefabrikken
 • 19:00 Erik Lukashaugen
 • 19:30 Days of August

Program lørdag

Lämna en kommentar