«Tillbaka

Visfestivaler

maj
14
lör
2016
Holänna visfestival @ Holännapaviljongen
maj 14 kl. 15:00 – 21:00

HolannaSiccantum Musikproduktion och YTF (YrkesTrubadurernas Förening) bjuder in till visfestival på Holännapaviljongen på pingstafton.

 
Artister:
Pierre Ström
Andy Fite
Billey Shamrock
Jonas ”Plonke” Eriksson
Ulf Neidemar
Triol

maj
21
lör
2016
Sveriges minsta visfestival @ Wasabryggeriet Borlänge
maj 21 kl. 15:00 – 21:00

SvMinstaVisfestivalMedverkande: Annacari & Stefan, Henry & Katarina, Johan Eriksson & ”Doffe” Sundberg, Karin Hans-Ers och Mats & Sölve

Finns på Facebook: https://www.facebook.com/events/1679784345620578/

 

 

jun
2
tor
2016
Vømmølfestivalen 2016 @ Verdal, Norge
jun 2 – jun 4 heldag

vommol_nyhetsbilde-600x430VØMMØLFESTIVALEN så sitt spede lys i 1996 med et publikumstall på 1500. Program legges ut på nettet. Festivalen har blitt utviklet i Rotmos ånd sammen med våre publikumsfrender. Opptoget i 1995 startet med at det gikk noen kalla og kjærringa med nån saua på fortauet. Se vidare på webbplatsen.

Tema for Vømmølfestivalen 2016 er: Spæll åt mæ!

jun
10
fre
2016
Fredrikshald visefestival 2016 @ Kommandantboligen
jun 10 – jun 11 heldag

Fredrikshald_2016

Sök information på facebooksidan.

 

Klare artister
– Faber & Parton
-John Kjellström med gäster
-Mike Peters (The Alarm)
-Maria Bakken
-Obal på norsk
-Siv Langøy
-Sista Resan
-Berusalem
-Roger Karlsson m/band
-Môra-Per
-Allan Edwall band
-Philip Fritz
-Christian Sandaker
-Jeanette og Marcus

Viser i vandkanten @ Huset
jun 10 – jun 12 heldag

Viser i vandkanten

Viser i Vandkanten er en ”lukket fest”, man skal tilmelde sig hele weekenden eller en af dagene, man kan ikke ”lige kigge forbi” og deltage ind i den lukkede fest.

Les mer på webben.

jun
16
tor
2016
Nysted Lyrik- og visefestival @ Emil Aarestrups mindestue og museum
jun 16 – jun 19 heldag

Nysted_2016

Også i 2016 bliver der en Lyrik- og Visefestival i Nysted.

Festivalen fandt sted første gang i juni 2014. Den finder primært sted i og omkring lægen og digteren Emil Aarestrups hus, som nu fungerer som mindestue og museum, samt en aften i den lokale biograf, Nysted Bio. og en eftermiddag i Sognehuset.

Program

Torsdag den 16.juni 19.30:
Zenobia spiller i Nysted Kirke

Fredag den 17. juni, kl 19.30:
Pia Tafdrup læser digte i Aarestrup museet.

Lørdag den 18. juni, kl 19.00, Nysted Bio:
Kristen Bjørnkjær læser op, blandt andet af sin uhyre populære digtsamling ”Kærestesorg”, der har rundet et salgstal på 50.000, og som er genudgivet sidste år.
Tapas i Pausen, efterfulgt af en hyldest til Jeppe Aakær og hans 150 års fødselsdag fremført af Peter Abrahamsen og hans fem personers gæsteband.

Søndag den 19. juni, kl 15.00, Nysted Sognehus::
Folkesangeren Erik Grip – en mand, en guitar.

jun
17
fre
2016
Nordisk visfest i Hangö XXXII @ Kulturmagasinet Victor
jun 17 – jun 18 heldag

VisansVännerHango_350x68

Veckoslutet före midsommar är det igen dags för Nordisk Visfest i Hangö, med två helkvällar med visor i Kulturmagasinet Victor.

Fredagen 17 juni kl. 19.00 kör den första konserten igång, och under första delen av konserten är det artister från Sällskapet Visans Vänner i Hangö som står för programmet. Efter soppapausen får vi sedan åhöra två av de absolut bästa gitarrister/vissångare som vi har upplevt på visfesten i Hangö, nämligen Stanley Samuelsen från Färöarna/Danmark och Jan-Olof Andersson från Sverige. De har båda två gästat visfesten ett antal gånger och är alltid lika välkomna tillbaka.

På lördagen är det ett liknande upplägg för konserten, kl. 19.00 startar det med framträdanden av lokala visartister. Under den senare delen av konserten uppträder sedan Siri Widestam, bosatt i Östra Nyland men med rötter i Norge, Bo Selinder med sin gitarrist Andreas Eriksson från Sverige, samt gruppen Vier Brillen från Göteborg, Sverige.

Av dessa har Bo och Andreas gästat visfesten en gång tidigare, då de verkligen tog publiken i Kulturmagasinet Victor med storm. Siri som uppträder tillsammans med sin man Peetu är en ny intressant bekantskap för visfestpubliken, vilket ju också gäller för gruppen ’Vier Brillen’. Namnet kan väl översättas som ungefär ’Fyra glasögon’, men det där med fyra skall man nog inte ta så bokstavligt, ryktet säger att gruppen i Hangö kommer att bestå av hela sex musikanter! Få se om Kulturmagasinets lilla scen skall räcka till för gruppen. Av allt att döma blir också lördagens konsert något utöver det vanliga.

Visans Vänner i Hangö ser igen en gång fram emot en toppenfin Visfest.

Viser ved kanalen
jun 17 – jun 18 heldag

ViserVedKanalen_2016Har du lyst til å være med oss på en helt unik festivalopplevelse på Lunde sluse, midt i Telemark? Her møtes natur, arkitektur og kultur hverandre og skaper en helt spesiell opplevelse. Vi har invitert et knippe av Norges og Sveriges mest spennende viseartister til å være med oss på årets lyseste helg! Vi garanterer en spennende og minnerik helg på Lunde Sluse med en herlig blanding av nye talentfulle visesangere og mer erfarne ringrever.

Årets festival er den 20 i rekken!

 

jun
18
lör
2016
Festspillene i Nord-Norge @ Olika scener
jun 18 – jun 25 heldag

FINN_Logo_0

Hele verden møtes under midnattssolen! En merkelig tanke, en vakker drøm? Hvert eneste år blir det faktisk virkelighet for en ukes tid under Festspillene i Nord-Norge i Harstad!

Festspillene ble arrangert for første gang i 1965, og 51 år senere kan vi presentere et internasjonalt arrangement på toppnivå. Du finner ingen andre arrangementer her nord som gir deg sjansen til å oppleve så mange ulike uttrykk innen musikk, scenekunst og visuell ku­nst på samme sted. Festspillene fyller byen til randen med kulturelle uttrykk, og lar deg gå på oppdagelsesferd i en jungel av spennende opplevelser.

Festspillene vil være Mangfoldige, Inkluderende og Nyskapende – slik at MIN festival virkelig kjennes som DIN! Derfor finner du en rekke arenaer der det er lett å møtes på tvers av generasjoner og nasjoner. Det er spesielt viktig for oss å la barn og unge få muligheten til å møte kunst og kultur i nye former, slik at vi kan så frøene til fremtidens kulturliv i nord. NUK++ (Nordnorsk ungdomskulturfestival) for unge, med eller uten funksjonshemming, blir også arrangert i Festspilluken.

Mer info på www.festspillnn.no

jun
24
fre
2016
Gitarkameratenes Visefestival i Sandefjord @ Midtåsen
jun 24 – jun 25 heldag

Gitkamfest

Gitarkameratenes Visefestival – Gitkamfest – arrangeres for tredje gang på Midtåsen i Sandefjord 24. og 25. juni. Bak festivalen står et samarbeid mellom Gitarkameratene og Konsertkameratene, hvor Gitarkameratene er de kunstneriske ansvarlige.

 

Program

Programmet er under utarbeidelse. Artister blir sluppet fortløpende.

Fredag 24. juni 2016:

Gitarkameratene
Vamp
Wenche Myhre
Herrene i Haven
Kari Svendsen
Knut Anders Sørum
Olav Stedje
Hekla Stålstrenga

Lørdag 25. juni 2016:

Gitarkameratene
Inge Bremnes
Elle Melle
Charlotte Audestad
Anne Grete Preus
Tre Små Kinesere
Benny Borg
Øystein Sunde og Meget i Sløyd

Rekkefølgen er ikke endelig bestemt ennå, så endringer kan forekomme.
 

jun
28
tis
2016
Viser på Nordens tak
jun 28 – jun 30 heldag

Tirsdag 28. juni
Kl 13.00 Barneforestilling med Lone Wernblad (DK)

Kl 20.00 Nordisk Visekonsert på Nordkyn hotell med
Stanley Samuelsen (Færøyene)
Aino Venna (Finland)
Ingi Gunnar Johanson (Island)
Olaf Terje Hansen (Norge og Kjøllefjord)
Stanley Samuelsen kommer fra Færøyene. Om du ikke kan færøysk, så kan du fornemme innholdet i teksten på grunn av hans ekspressivitet både i stemme og akkompagnement! Han har arbeidet som artist siden 70tallet og er like folkekjær i Danmark som på Færøyene. Som gitarist er han i en særklasse.

Aino Venna fra Finland synger på finsk, portugisisk, tysk og engelsk. Europeisk visesang med finsk følelse. Hun har dermed plassert seg i flere leire, både kulturelt og musikalsk. En spennende finsk artist som fortjener å bli kjent i Norge og Norden. Hun har med seg gitaristen Joonatan Kotila.

Ingi Gunnar Johanson fra Island har lang fartstid i Nordisk visesang. Et av prosjektene hans har vært å få ut islandsk tradisjonsmusikk. Ofte i ny drakt. Han er en av få som har klart å holde seg aktuell og ettertraktet i det lille markedet som Island er, med sine 325 tusen innbyggere.

Olaf Terje Hansen bor og virker i Kjøllefjord. Han skriver sanger fra det vakre fiskeværet han fronter på bildet her. Kjærlighet og kystkultur – og om det lille samfunnets kamp for å overleve. Ironi og ettertenksomhet.

Onsdag 29. juni
Kl 13.00 Nordisk Knockout på torget
Nicolai Engstrøm (Danmark)
Lucas Stark (Sverige)
Leo Leonhardsen (Norge)
Disse tre har turnert i Norden i fem år. Hver for seg står de bak flere plateutgivelser og solokarrierer som visesangere. De sier selv: En nordisk konsert med ”visor, sånger, humor och rent struntprat”.

Kl 20.00 Nordisk Visekonsert i Kjøllefjord Kirke med
Anna Wirsen (Sverige)
Lars Martin Myhre (Norge)
Jukka Kuopamäki (Finland)

Anna Wirsen designer, skriver og komponerer. Hun ble tidlig møtt med respekt for sine fremføringer av både egne og andres viser. Både tekster og melodier viser et tydelig håndverk. At mange utøvere både i Norge og Danmark låner sangene hennes tyder på kvalitet.

Lars Martin Myhre er en av våre mest profilerte og populære artister i Norge og har vært det i mange år. Det er særdeles artig at han er med oss. Han har produsert plater for både Anna Wirsen og Nicolai Engstrøm. Det gjør ham til litt del av familien vår. Når han ble spurt om å spille på festival på en plass «der som ingen skulle tru at nokon kunne lage festival», sa han selvsagt ja.

Vi spurte en Kjøllefjording med finsk opphav hvilken finsk artist vi skulle ha med. Førstevalget var Jukka Kuoppamäki. Han har en lang karriere som popmusiker, visesanger og prest. En særdeles spennende artist.

Torsdag 30. juni
Kl 13.00 Christensenbruket : Atle Hansen.
Atle Hansen er forfatter, komponist og visesanger fra Stord i Norge. Han har fått gitt ut en lang rekke bøker og plater, og er ettertraktet både som forfatter og visesanger. Han får en egen forestilling på Christensenbruket, hvor vi kan glede oss over både dikt og viser. Med familierøtter i Kjøllefjord er det artig både for ham og oss at han kunne komme.

Kl 17.00 Helsesenteret
Leo Leonhardsen har tradisjon for å holde konsert på helsesenteret. Ikke alle har fysikk til å komme seg ut på konsert. Derfor er vi glade for å kunne holde konsert på denne scenen, noe som etter hvert har blitt en tradisjon under festivalen.

Med dette programmet har vi tilbud til alle grupper og generasjoner. Vi tror at vi har en bredde som dekker de fleste områder innen visesjangeren. Vi har en unik nordisk bredde innenfor et uvanlig lavt budsjett. Det budsjettmessige er kun mulig å få til på grunn av at artistene synes dette ser ut til å kunne være et spennende møte. Vi har alt fra store kjente navn, via artister som bare er kjente innen en region eler et enkelt land, og til den lokale utøveren fra stedet Køllefjord.

jun
30
tor
2016
Egersund visefestival @ Olika scener
jun 30 – jul 2 heldag

EgersundsVisefestivalEgersund Visefestival ble etablert i 1994 og er Norges eldste visefestival.

Velkommen til Egersund! Tre sommerdager med over femti konserter gir stor stemning i en liten by.

Skagen festival @ Olika scener
jun 30 – jul 3 heldag

Skagen_Logo_2016

I uge 26 står vores lille by på den anden ende, og befolkningstallet er tredoblet – mindst!
Lystsejlere, campister og alle andre tilrejsende fylder godt op i bymidten
som på havnen. Alle kommer for at opleve den specielle stemning, der
hersker, når Skagen Festival fylder festivalscenerne med skøn musik .
Årets Skagen Festival er den 46. af slagsen – med en flot buket af
musikalske oplevelser i verdensklasse. Her er såvel gamle som nye navne på
vej frem. Vi byder på et spændende og omfattede program, hvor der er meget
at vælge imellem på festivalens mange scener.

Vi har nyt på programmet i år, når vi både fredag og lørdag åbner Salen i
Kulturhus Kappelborg kl. 10 til Morning Music. Fredag morgen spiller visesangerne
Fin Alfed og Morten Alfred. Lørdag morgen har NOR shanties og folkemusik på programmet. Kom i go’
tid – der er mulighed for at købe kaffe og rundstykker – og en lille én. Musik og
morgenmad – en god start på dagen!

jul
1
fre
2016
Visens skib @ Starter i Ebeltoft - ny havn hver dag
jul 1 – jul 29 heldag

VisesnSkibSiden vi i 2000 søsatte den første turné, er Visens Skibs årlige togt er blevet en stadig mere kendt tradition. Turnéen bidrager til at udbrede kendskabet til vores danske og fælles nordiske sang- og visetradition med en serie af velbesøgte sommerkoncerter i mindre danske havne. Se hele programmet på hjemmesiderne.

jul
2
lör
2016
Tjörns visfestival 2016 @ Billströmska folkhögskolan
jul 2 heldag

TjornsVisfestivalVisfestivalen hålls i anslutning till Billströmska Folkhögskolan och är ett utomhusarrangemang mitt i det svenska sommarlandskapet. Tag gärna med ett sittunderlägg och picknickkorg och njut av en härlig visfest.

Mitt i det  svenska sommarlandskapet på Tjörn håller vi vår visfestival. I år är 12:e året i Visans Vänners regi och detta kommer vi att fira tillsammans med vår trogna publik och de bästa visartisterna.

Preliminärt program som kan justeras efterhand.

Program:

Kl. 16:00 Quinnoväsen
Kl. 17:00 Axel Falk
Kl. 17:30 Lotta Rossövik med Haga-Lennart
Kl. 18:30 Gåke med Pierre Eriksson
Kl. 19:30 Cajsa Stina Åkerström
Kl. 20:30 Östen med Resten

Mer info på www.tjornsvisfestival.com

Vigrums visfestival 2016 @ Vigrum
jul 2 kl. 17:00 – 23:00

Vigrum

18.00 Ingela och Ingmar Bäckström
Stämsång till gitarr kännetecknar denna härligt rutinerade visduo från Främmestad.
19.00 I Underlandet
Anna Cochrane, fiol & Erik Dahl, piano
duon I Underlandet är en personlig röst i folkmusikvärlden.
——20.00 Paus——-
21.00 Niclas Abrahamsson
Lidköpingsson som denna kväll sjunger nyskrivna egna sånger.
21.30 Jimmy Tingstedt – Christian Löwenborg Wahlström
Jimmy är sångare och Skådespelare som tolkar sina nya tonsättningar av Erik Axel Karlfeldts dikter.
Christian är gitarrist och musikproducent med internationella meriter.
22.00 Jenny Almsenius
Sångerska,vispoet och munspelerska som verkligen har gjort sig ett namn på livescener.
23.00 Gemensam Avslutning

jul
4
mån
2016
Prøysenfestivalen Blåklokkevikua 2016 @ Prøysenhuset
jul 4 – jul 23 heldag

Prøysenfestival-logo2013_top_950x164

Velkommen til Prøysenfestivalen 2016! Årets festival og blåklokkeviku åpner med dagsprogram som holdes hver dag fra og med 4.juli til og med 23.juli. Fra og med 13.juli vil det i i tillegg bli 7 teaterforestillinger og 5 kveldskonserter. Det hele avsluttes med festkonsert på dagen da Alf Prøysen ville fylt 102 år; med festkonsert og jordbær med fløte til alle!

Om festivalen

Prøysenfestivalen har vokst ut av en markering av Prøysens fødselsdag 23. juli. Etter hvert har det blitt en ukelang fest med musikk, teater, allsang, barnetimer og gode opplevelser.

Rammene rundt Prøysenfestivalen kan ikke bli bedre, sommer og ferie, rundt oss er det blomster i alle regnbuens farger. I Alf Prøysens forfatterskap er Blåklokkevikua den lange, varme sommertida mellom de travle slåttonnene, med lek, ungeskrål, sverming i lyse netter, dans på sletta, dirrende forventinger, høyt spill og store fall. Inn i denne rammen presenterer vi et mangfold av kunstneriske uttrykk for alle aldersgrupper. Og vi inviterer flere av våre fremste ord og tonekunstnere til å fylle dagene med sitt aller beste.

Overnatting

Trenger du et sted å sove under festivalen finnes det flere muligheter i Ringsaker – alt fra hotell til camping og gårdsovernatting. Se overnattingssteder på ringsaker.no

Andre Prøysenopplevelser

Ønsker du andre Prøysenopplevelser under festivalen tilbyr Simenstad Gard en meny inspirert av Prøysen, samt vandring i hovedbygningene på den gamle gården som fortsatt er som på Alf Prøysens tid. Du får høre historier som knytter Prøysen og Simenstad sammen. Les mer på simenstadgard.no

Hva er hvor, forklaring scener

Prøysenscena – Ligger inne, midt i hjertet av Prøysenhuset. Utstillingen ”livets Runde” starter her med en novellefilm. Prøysenhuset ligger idyllisk til i skogen rett på oversiden av husmannsplassen Prøysen.

Kusvea – Utescene et steinkast fra Prøysenhuset og Prøysenstua. Husmannsplassen Kusvea ble renovert av Prøysens venner og kulturkontoret i Ringsaker Kommune i forkant av 100-års jubileet i 2014. Her vil det være dyr, aktiviteter og leker for barn under festivalen.

Mikkelikski – Rett ved Prøysenhuset ligger Mikkelikskiskogen, en utescene med lekehus. Her holdes familieforestillingene under festivalen. Barn kan leke i Mikkelikskiskogen helt uavhengig av Prøysenhusets åpningstider.

Prøysentunet –  Tunet mellom Prøysenstua og Prøysenhuset. Her vil konsertene under festivalen holdes!

jul
8
fre
2016
Skulefestivalen @ Skuleberget
jul 8 – jul 9 heldag

Skulefestivalen

Vi hoppas att du som varit med tidigare haft stor glädje av vår festival och att du redan nu bokat in ett besök hos oss den 8-9 juli 2016. Under två helaftonsföreställningar kommer vi att både få se och höra flera fantastiska artister. Hos oss får du uppleva ALLA artister i programmet. Artisterna uppträder efter varandra på en gemensam naturscen vid foten av det mäktiga Skuleberget. En festival utöver det vanliga för hela familjen!
Både gamla och nya besökare hälsas alltså välkommen till den 33’a upplagan av Skulefestivalen i obruten följd!

Visor så in i Norden @ Västra bergen
jul 8 – jul 10 heldag

KumlingeVisor så in i Norden r.f. ordnar varje år en väldigt uppskattad visfestival, vilken lockar både gamla och unga, såväl nya som gamla besökare. Visfestivalen går av stapeln fredag till söndag där åtminstone Kumlinge kyrka – kanske Finlands vackraste – och den natursköna platsen Västra Bergen (N 60˚ 13.4246´ , E 20˚43.5166´) alltid fungerar som festivalplatser.

jul
14
tor
2016
Visfestivalen Västervik @ Stegeholms slottsruin
jul 14 – jul 16 heldag

VastervikVistestival

Program

Torsdag 14/7

Ellinor Brolin
Lars Demian
Lisa Miskovsky
Sven-Bertil Taube
Titiyo
Jack Vreeswijk

Fredag 15/7

Bo Kaspers Orkester
Fröken Elvis
Lise & Gertrud
Juha Mulari
David Shutrick
Anna Stadling & Linda Ström

Lördag 16/7

Ola Aurell
Loa Falkman och Bengan Janson
Elona Planman
Nino Ramsby
Timo Räisänen
CajsaStina Åkerström

jul
15
fre
2016
Malungsfors visfestival @ Gläntan
jul 15 – jul 16 heldag

Malungsfors

Välkomna till Malungsfors Visfestival 2016!

Den 10:e visfestivalen går av stapeln den 15 och 16 Juli 2016! 

I år firar vi att festivalen fyller 10 år genom att ha festival både fredag och lördag. Festivalen börjar på fredagen kl 18:00 i Gläntan och på lördagen som vanligt kl 12:00.

Artister:

Fredag 15/7
Hyllning till Ted Gärdestad, Sofia Talvik, David Rönnegård, Lalla Hansson, Harpo, Boppin` T and the Rusty Boys

Lördag 16/7
Lasse Berghagen, Lill-Babs, Ronny Eriksson, Per Persson, Ellinor Brolin, Jakob Hellman, Fredens Vind, Sanna Carlstedt, Johan Eriksson, Filip Jers Trio

jul
16
lör
2016
Taubespelen 2016 @ Göksäter
jul 16 – jul 17 heldag

Taubespelen

Årets Taubespel på Orust, helgen 16-17 juli, byter arena och flyttar 4 km till ängen vid Göksäter. Anledningen är att bl.a. väder, vind och pappersexersis har satt krokben för Buseviken. Det nya området är en plats som många känner till framför allt då via Göksäters varuhus. Här finns det gott om parkeringar, bra logistik och området speglar även en del av det Bohuslän som inspirerade Evert Taube på sin tid.

I årets TaubeSpel plockas det fram kända kända och populära visor men även en del pärlor som inte är lika vanliga. Artisterna kommer att göra sina egna och personliga tolkningar. En del kanske i en ny överrock. Andra mera som vi är vana att höra dem. Under föreställningen som är på tre timmar inklusive paus blandas gammalt med nytt, skrönor med sanningar och skratt med tårar.

Inne på området kommer utbudet av mat och dryck, liksom utställare och försäljare mer eller mindre ha anknytnig till visan eller Taube. Här finns bohuslänska specialliteter som äggost. Området öppnar tre timmar före att föreställningen börjar.
LÖRDAG 16 JULI KL. 18.00
(Området öppnar kl. 13.00)
Lördagens föreställning som startar kl. 18.00 och varar i 2,5 timme inklusive paus öppnar upp för även för andra visdiktare. Här kommer Cornelis, Gärdestad, Hellström m.fl. att framföras. Dock är merparten Taube.
ARTISTER: Sven-Bertil Taube, Ola Salo, Ebbot Lundberg, Jenny Berggren, Simon Zion, Tobias Persson,
Tomas Edström, Hanna Boquist, Jasmine Sjöstedt och TaubeSpelsorkestern.

SÖNDAG 17 JULI KL. 15.00
(Området öppnar kl. 12.00)
Söndagens föreställning börjar klockan 15.00 och varar i 2,5 timme inklusive paus och är ett TaubeSpel i gammal god anda. Föreställning bygger på populära kända och mindre kända visor från framförallt västkusten. Här blandas duetter med solosång, instrumentalt med a capella och lite skrönor med en och annan sanning.
ARTISTER: Sven-Bertil Taube, Miriam Bryant, Pernilla Andersson, Brolle, Tobias Persson, Tomas Edström,
Hanna Boquist, Jasmine Sjöstedt och TaubeSpelsorkestern.

jul
17
sön
2016
Stockholms visfestival 2016 @ Stora scenen
jul 17 kl. 14:00 – 18:30

SthlmVisfestival

Arrangeras i år för 17.e året av YTF, Yrkestrubadurernas förening, på stora scenen i Kungsträdgården söndag 17 juli kl 14.00 – ca kl 18.30. Med många av de nya medlemmarna i YTF.
Konferencierer Lolita Ray & Pierre Ström

Artister
Maja Heurling
Mikael Edfelt
Lena Lövdahl
Axel Sondén
Emeli Jeremias
Billey Shamrock
Heidi Baier
Birger Sölverud & Sven Bornemark
Gitte Pålsson
Rick Titrö
Anna Bernhorn
Örjan Hjorth
Marcela Contardo
Simon Swahnström
Triol

jul
22
fre
2016
Loses Visfestival 2016 @ Gustavsfors
jul 22 – jul 23 heldag

LosesVisfestivalKlara artister 2016.

Skådespelerskan Stina Ekblad
med Kurt Öberg, Gina van Dam och Pierre Ström,
Jesper Odelberg, Loke Nyberg, Elona Planman, Fred Lane.
AnnKristin Hedmark
(med pianisten Kettil Medelius och med Erik Steen på gitarr),
Ulf Störling och AnnaLena Rågfelts.
Håll uppsikt här det kommer fler artister efter hand.

Festivalbussen är gratis och går från Järnvägsstationen i Bollnäs
Bussarna avgår från hållplatsen för expressbussar (läge N) närmast banvallen – till festivalplatsen båda dagarna.
Bussresan tar ca: 25 minuter. Ta gärna med en picknickkorg om det är fint väder.
Försäljning av kolbullar, kaffe mm.

jul
25
mån
2016
Viser og folkemusik ved Fjorden @ Røsnæs Kultur- og naturcenter
jul 25 kl. 13:00 – jul 27 kl. 10:00

Rosnes

NORDISK VISE- OG FOLKTRÆF

Røsnæs Kultur- og Naturcenter danner i dagene 25. til 27. juli rammen for et nordisk Vise- og folk træf under navnet:

VISER OG FOLKEMUSIK VED FJORDEN

Træffet er for alle med interesse for viser og folkemusik i bred forstand. Der vil være mulighed for at mødes og udveksle erfaringer, ideer, og ikke mindst udøve sin interesse med ligesindede.

Der er mulighed for overnatning på Røsnæs Kultur- og naturcenter så længe pladser haves.

Der er togforbindelse fra København og bus fra Slagelse til Kalundborg.

Træffet begynder mandag den 25. juli kl. 13.00 og slutter onsdag den 27. juli efter morgenmad.

Pris for hele træffet inkl. forplejning 250 kr.
pris inkl. soveplads på Kultur- og Naturcentret 500 kr.
Tilmelding til:

viseogfolk@hotmail.com

Betaling ved tilmelding på konto: Reg:4403 kontonr: 4403304565, Danske bank, Kalundborg. Husk tydeligt navn og telefonnr. ved tilmelding.

Yderligere orientering, spørgsmål og andet på træffets Facebook side
” Viser og folkemusik ved Fjorden”
Siden er hele tiden under udvikling så hav venligst nogen tålmodighed.

Træffet arrangeres af:
Visens venner Kalundborg
Røsnæs Kultur- og Naturcenter
Kalundborg Handelstandsforening
Samt andre foreninger og enkeltpersoner med interesse for musikken.

jul
27
ons
2016
Visfestivalen i Lund 2016 @ Kulturen
jul 27 – jul 28 heldag

Visfestival_Lund

Detta är den roliga lilla festivalen där svenska, skånska och danska visartister avlöser varandra i många korta fantastiska visföreställningar.

Visfestivalen i Lund är en unik mötesplats för den svenska, skånska och danska visan och dess hängivna publik. Vad vore väl den självklara platsen för detta möte om inte på Kulturen i Lund, ett halvt stenkast från Domkyrkan, Universitetet och Akademiska föreningen.

Program:

ONSDAG 27 JULI
Insläpp fr 17.30. Musikstart 18.30
Anne Linnet DK
Ola Magnell
Finn Zetterholm
Nomader med Hjemve DK
Peter & Viktor
Hillevi Thüring
Vistävling 2016

TORSDAG 28 JULI
Insläpp fr 17.30. Musikstart 18.30
Py Bäckman & Janne Bark
Cajsastina Åkerström
Michael Klinke DK
Loke Nyberg
Frans Haraldsen
Emila Glugg
Petra Haraldson

Mer info om årets artister, bilder och program, hittar du under ”Artister 2016”

Workshops och vistävling. Läs mer här!

Workshops tors 28/7 2016. Visfestivalen i Lund står för ännu en viktig dimension – vi ger dig som har vislustutbildning i visans ädla konst på våra workshops med visproffs som lärare. Gratis! Se vilka workshops vi erbjuder i år!

Barnvistävling ons 27/7 2016.  Skriv en ny barnvisa och skicka in. En jury utser finalisterna och en publik med barn och föräldrar röstar fram vinnaren.

Låtskrivartävling 2016. 
Skriv en ny visa och skicka in. Tre visor går till final och publiken röstar. Vinnaren spelar på Visfestivalen nästa år.

Visfestivalen i Lund är en av landets främsta visfestivaler och arrangeras i år för trettonde året i följd. Festivalsplats är Kulturkrogens uteservering precis framför Kulturen i Lund. Buffé serveras. Fullständiga rättigheter i baren.

jul
28
tor
2016
Varbergs visdagar 2016 @ Parkmusikscenen
jul 28 – jul 30 heldag

Varberg_RegionHalland

Varbergs Visdagar 2016
28, 29 & 30 juli – Fri entré

I slutet av juli är det dags för Varbergs Visdagar och då är det givetvis visan som tar plats på Societetsscenen. Varje kväll spelas två akter och vi kan bjuda Sommar-Varberg på några riktiga höjdare.

Torsdag 28/7: Amanda Bergman (soloaktuell sångerska från den hyllade gruppen Amason) följd av Cornelis son Jack Vreeswijk.

Fredag 29/7: Jenny Almsenius från Varberg följd av Py Bäckman med Ulf Lundells gitarrist Janne Bark.

Lördag 30/7: Adrian Modiggård (son till Eldkvarns trummis Werner Modiggård från Varberg), följd av Timo Räisänen, som ska sjunga låtar av Kenneth och Ted Gärdestad.

Visfesten i Steninge 2016 @ Steninge
jul 28 – jul 30 heldag

SteningeVisfestVisfesten i Steninge firas i år(2016) för 45 året. Visfestivalen varar alltid i dagarna tre den sista helgen (tors, fred, lörd) i juli månad. Varje kväll uppträder 6 visartister och programmet är och har alltid varit hemligt. Det innebär att alla uppträder på samma villkor. Ingen är affischnamnet. Ett faktum som frustrerar vissa men uppskattas av artisterna. Även av de allra mest kända.

jul
29
fre
2016
Visfestival Holmön 2016
jul 29 – jul 31 heldag

Logga_Holmon

Vår visfestival är mycket mer än Taube och de kända allsångerna.
För oss är visa …

… en berättad historia

Så länge texten berättar en historia spelar det alltså ingen roll om musiken är klassisk visa, pop, jazz, reggae eller någon annan genre.
Efter snart tjugo visfestivaler har vi en trogen publik, som gärna återkommer. Men varje år kommer också nya besökare som får den magiska upplevelsen av att möta en artist eller musikstil de inte hört förut.
Dessutom hålls festivalen i den speciella miljön på Holmön. Ta med din picknickkorg eller köp mat på plats. Slå dig sedan ner i gräset eller på stolarna
– de flesta under tak, om det nu händelsevis regnar. Holmön är ju Sveriges soligaste ö!
Visfestivalen är kanske också Sveriges mest jämställda festival – och
har en mångfald som gör den extra intressant. Vi bjuder alltid på en blandning av kända och mindre kända artister, män och kvinnor, unga och äldre.

Visfestival Holmön program 2016

FREDAG 29 juli kl 19
Skamvrån
Axel Sonden & Flyttfåglarna
Jens Hult
My Quiet Companion
Petter

LÖRDAG 30 juli kl 14
Lena Öberg & Birgit Lindberg
Cats and Dinosaurs
Jack Vreeswijk
Lena Willemark

LÖRDAG 30 juli kl 19
Frida Braxell
Echos and Rhymes
Tobias Erehed
Pernilla Andersson
Euskefeurat

jul
30
lör
2016
Dan Anderssonveckan 2016 @ Olika scener i Ludvikabygden
jul 30 – aug 7 heldag

Dan_A_2016Nio kulturdagar i poetens anda och fotspår runt om i finnmarkens kulturmiljöer i Ludvikabygden, södra Dalarna.

Veckan innehåller bland annat musik, poesi, föreläsningar, kulturfrukost, sångkurs,  finnmarksvandring, kolmila, öppen scen, debatter, nattcafé och visor i skymningen.

Programmet finns på webbplatsen»

 

 

Artister:

Sven-Bertil Taube • Pär Sörman • Christian Kjellvander • Aino Trosell •
Ewert Ljusberg • Anna Stadling • Emma Nordin • Wesley Koivumäki •
Ellinor Brolin • Linda Rattfelt • Anna Strid • Stina Svensson • Sara Nilsson
• Daniel Svensson • Vera Vinter • Saxdalens manskör • Olavi Hemmilä
• Lars Fredriksson • Nils Holmdal • Birgitta Ahrås • Heidi Baier • Maria
Norgren • Olle Wallman • Bengt-Gunnar Trogen • Mats Himmelstand •
Lina Karlsson • Rolf Eriksson • Ing-Marie Lerström • Göran Israelsson
• Tomas Montelius • Jennifer Ferguson • Arvid Kästel • Gabriel Nyberg
• Åsa Åkerberg • Johanna Åkerberg • Stina Åkerberg • Anders Nyberg
• Marketta Franssila • Björn Hedén • Mats Larsson • Jonas Hansson •
Helena Tenstam • Martin Lissjanis • Johanna Östling • Jimmy Ginsby •
Billey Shamrock • Joachim Mostberg • Anna Lahmer • Åke Franzén •
Peter Nilsson • Pia Dauhn • Lenny Mostberg • Ingrid Johansson • Kristina
Eriksson • Ingrid Eriksson • Leif Nilsson • Knivmakar-Ulf • Björn Jadling
• Annacari Jadling-Ohlsson • Stefan Ohlsson • Linus Ohlsson • Gunnar
Kampe • Anna-Karin Fändrik • Svante Rydberg • Carl-Axel Hagberg •
Sång för alla • Roger Broberg • Åke Lundeberg • Saxdalingarna • Lars-Olof
Herou • Puch Magnus Olsson • Agneta Ekstedt Frejd • Thorild Jonsson •
Lena Wolf • Therese Leopoldsson • Roger Porshage • Eva Serning • Peter
Nordahl • Håkan Henriksson

Kilens visfestival @ Kilens hembygdsgård
jul 30 heldag

Kilen

Programmet börjar 19.00

Artister

Rickard Eklund

Susanne Marins

Sofie Lundell

Hormoni Sisters

aug
4
tor
2016
Musik over Præstø Fjord 2016 @ Kamillemarken
aug 4 – aug 7 heldag

MusikOverPrastoFjord Velkommen til den 8. udgave af Musik over Præstø Fjord. Festivalen vokser lidt hvert år, der kommer flere og flere publikummer og vi forsøger at følge med. Idéen er stadig den samme. Musik over Præstø Fjord er en Folkfestival som bygger bro mellem det nye og det traditionelle, de unge og de gamle, de nysgerrige og de garvede, mellem
musikken og dansen – mellem folk og musik.
Musik over Præstø Fjord er også en masse mere. Der er spækket med sjove og hyggelige aktiviteter, også for familier og børn i området omkring Børneteltet. Der er boder, buskspil, vikinger, kyssebænk, fælles-spisning kl. 18.00, godnathistorie for børnene, strikkehjørne, drageflyvere og andet som godtfolk finder på. Kom og bliv en del af den magiske stemning, der er blevet festivalens vartegn. Der er noget for alle.
Dyk ned i programmet og glæd dig over intet mindre end 40 koncerter, cirkus, gøgl og dukketeater, workshops i dans, spil og sang. Og tag dit eget instrument under armen og bland dig i tonerne i Jamteltet, i Bålhuset, i Busken og under den stjerneklare nattehimmel – eller kom og kig og lyt.
Musik over Præstø Fjord takker for, at alle bidrager til at her er så fantastisk smukt, både under og efter festivalen. Hjælp gerne hvis du ser at du kan.
Rigtig hjertelig velkommen til alle! Og en særlig tak til Næstved kommune og til vores landsby Nørre Smidstrup og alle de frivillige, som med deres opbakning får det hele til at lykkes.

Visfestival i Helsingborg @ Birger Sjöbergs paviljong
aug 4 kl. 18:00 – 23:00

Artister:

Matilda Magnusson
Jimmy Ginsby
Elin-Louise Ahlberg
Loke Nyberg
Callmer och Brolin
Jan-Olof Andersson
Ola Magnell
aug
5
fre
2016
Visfestival Landskrona 2016 @ Slottscafeet
aug 5 – aug 6 heldag

landskrona2016Visfestival Landskrona 2016, 5-6 augusti –en festival där publik från när och fjärran får möta viskonsten i dess former, från trubaduren med gitarren till olika grupper i form av visor, vispop och visjazz. Förutom möjlighet att boka festivalmeny på Slottscaféet kommer det att finnas sittplatser framför scenen. Slottsparken har härliga grönytor så varför inte ta med hela familjen och en filt?

Visfestival Landskrona 2016 ska fortsätta där Visfestival Landskrona 2015 slutade, med ett starkt avtryck i visvärlden. Gamla kända och nyskrivna visor framförda av såväl lokala som rikskända artister fick ljuda för både gammal och ung.

aug
12
fre
2016
Läckö visfestival 2016 @ Läckö slott
aug 12 – aug 13 heldag

Lacko2015

Skrattsuccén Ola Aurell, högaktuella Pernilla Andersson och blueslegendaren Roffe Wikström – det är några av artisterna på Läckö Visfestival i sommar

Visfestivalen fick en succéartad premiär i augusti 2015 och lockade besökare från hela landet. Efterfrågan på en fortsättning har varit stor och Stiftelsen Läckö Slott kan glädjande meddela att festivalen får en uppföljning den 12-13 augusti i år.

Det är svårt att föreställa sig en mer stämningsfull plats för en visupplevelse än Läckö Slotts borggård. Det är nästan som om det sagolika slottet med sin långa, brokiga historia stått och väntat på att få bli inramning för en festival i visans tecken.

Festivalen har breddat Läckö Slotts redan tidigare breda programutbud och lockat nya målgrupper. Även i år kommer scenen på borggården att äntras av några av den svenska vishimlens mest intressanta artister. Programmet blir brett och omväxlande, med utrymme för både skratt och vemod och där starka berättelser och melodier kan studsa mellan borggårdens väggar mot öppen sensommarhimmel

Fredag kl 18.30
Ola Aurell
Jenny Almsenius
Ola Magnell (med inhopp av Lidköpingskören Andante)
Caroline af Ugglas

Lördag kl 18.30
Gunnar Källström & Fridens Liljer
Lise & Gertrud
Roffe Wikström
Pernilla Andersson

Biljetter: En dag 395 kr, Två dagar 595 kr
Bokning: Stiftelsen Läckö Slott 0510-48 46 60, lackoslott,se eller Turistbyrån Lidköping 0510-200 20.
Visfestivalpaket med logi kan bokas på lackokinnekulle.se

 

aug
13
lör
2016
Märsta visfestival @ Äppelparken
aug 13 heldag

MarstaVissallskapMärsta Visfestival – alltid 2:a lördagen i augusti!…och till FRI ENTRÉ såklart! Klockan 14:00 – 18:00.

aug
20
lör
2016
Visfestivalen Kompledigt @ Ögir
aug 20 heldag

kompledigt_2016 Info finns också på https://www.facebook.com/kompledigt/

 

sep
1
tor
2016
Visefestival i Malangen 2016 @ Sør-Malangen samfunnshus
sep 1 – sep 4 heldag

Malangen_2016Vi gjør oss klar til en ny visefestival 1-4 september i Malangen. Velkommen til Aursfjorden!

Programmet og mere info vil komme på http://www.sagavisefestival.no/ så snart det er klart.

Finns också på Facebook: https://www.facebook.com/sagavisefestival.no

jun
1
tor
2017
Vømmølfestivalen 2017 @ Verdal, Norge
jun 1 – jun 3 heldag

vommol_nyhetsbilde-600x430VØMMØLFESTIVALEN så sitt spede lys i 1996 med et publikumstall på 1500. Program legges ut på nettet. Festivalen har blitt utviklet i Rotmos ånd sammen med våre publikumsfrender. Opptoget i 1995 startet med at det gikk noen kalla og kjærringa med nån saua på fortauet. Se vidare på webbplatsen.

 

jun
3
lör
2017
Sveriges minsta visfestival @ Wasabryggeriet Borlänge
jun 3 kl. 15:00 – 21:00

SvMinstaVisfestivalProgrammet ännu inte spikat.

 

 

jun
9
fre
2017
Viser i vandkanten 2017 @ Huset
jun 9 – jun 11 heldag

Viser i vandkanten

Viser i Vandkanten er en ”lukket fest”, man skal tilmelde sig hele weekenden eller en af dagene, man kan ikke ”lige kigge forbi” og deltage ind i den lukkede fest.

Les mer på webben.

jun
15
tor
2017
Nysted Lyrik- og visefestival 2017 @ Emil Aarestrups mindestue og museum
jun 15 – jun 18 heldag

Nysted_2016

Også i 2017 bliver der en Lyrik- og Visefestival i Nysted.

Festivalen fandt sted første gang i juni 2014. Den finder primært sted i og omkring lægen og digteren Emil Aarestrups hus, som nu fungerer som mindestue og museum, samt en aften i den lokale biograf, Nysted Bio. og en eftermiddag i Sognehuset.

Program kommer på netsiden.

 

jun
16
fre
2017
Nordisk visfest i Hangö XXXIII @ Kulturmagasinet Victor
jun 16 – jun 17 heldag

VisansVännerHango_350x68

Veckoslutet före midsommar är det igen dags för Nordisk Visfest i Hangö, med två helkvällar med visor i Kulturmagasinet Victor.

Programmet ännu inte klart.

Viser ved kanalen @ Lunde Sluseamfi
jun 16 – jun 17 heldag

ViserVedKanalen_2016Årets festival er den 21 i rekken!

Programmet kommer på netstedet.

 

jun
24
lör
2017
Festspillene i Nord-Norge 2017 @ Olika scener
jun 24 – jul 1 heldag

FINN_Logo_0

Hele verden møtes under midnattssolen! En merkelig tanke, en vakker drøm? Hvert eneste år blir det faktisk virkelighet for en ukes tid under Festspillene i Nord-Norge i Harstad!

Festspillene ble arrangert for første gang i 1965, og 51 år senere kan vi presentere et internasjonalt arrangement på toppnivå. Du finner ingen andre arrangementer her nord som gir deg sjansen til å oppleve så mange ulike uttrykk innen musikk, scenekunst og visuell ku­nst på samme sted. Festspillene fyller byen til randen med kulturelle uttrykk, og lar deg gå på oppdagelsesferd i en jungel av spennende opplevelser.

Festspillene vil være Mangfoldige, Inkluderende og Nyskapende – slik at MIN festival virkelig kjennes som DIN! Derfor finner du en rekke arenaer der det er lett å møtes på tvers av generasjoner og nasjoner. Det er spesielt viktig for oss å la barn og unge få muligheten til å møte kunst og kultur i nye former, slik at vi kan så frøene til fremtidens kulturliv i nord. NUK++ (Nordnorsk ungdomskulturfestival) for unge, med eller uten funksjonshemming, blir også arrangert i Festspilluken.

 

jun
29
tor
2017
Skagen festival 2017 @ Olika scener
jun 29 – jul 2 heldag

Skagen Festival afholdtes for første gang i 1971 og er dermed Danmarks ældste musikfestival. De første koncerter afholdtes i ”Tuxens Villa”, opkaldt efter fyrstemaleren LauritsTuxen (1853-1927), med deltagelse af fortrinsvis norske og danske folkemusikere – bl.a. Lillebjørn Nilsen – men snart blev villaen for trang, og festivalen flyttede ind i Skagen Badminton- og Tennishaller. Senere tilføjedes et spillested på havnen i den ene aktionshal, men dette spillested er siden erstattet af Skagen Kultur- og Fritidscenter. I 1996 valgte festivalens ledelse at flytte en stor del af festivalen til et klitområde syd for Skagen, men allerede i 2003 var festivalen tilbage i de gamle lokaler i byen, samtidig med at udvidelse af spillesteder i telte på havnen og ved Kulturhus Kappelborg (tidligere skole) kom til.

I mange år afholdtes festivalen i den sidste weekend i juni under navnet Skagen Visefestival, men i 1989 ændredes navnet til slet og ret Skagen Festival. Som konsekvens af flytning af skolernes flytning af sommerferien afholdes festivalen nu i den første weekend i juli.

Musikprofil
Skagen Festival er en international folkemusikfestival. Festivalen har gennem årene tilpasset sig den rivende udvikling, som denne genre har gennemgået, så der i dag præsenteres folkemusik i alle afskygninger: folk, folk/rock, jazz, visesang, roots, blues og meget andet-

Samlet program 2017»

jun
30
fre
2017
Visens skib 2017 @ Starter i Ebeltoft - ny havn hver dag
jun 30 – jul 29 heldag

VisesnSkibSiden vi i 2000 søsatte den første turné, er Visens Skibs årlige togt er blevet en stadig mere kendt tradition. Turnéen bidrager til at udbrede kendskabet til vores danske og fælles nordiske sang- og visetradition med en serie af velbesøgte sommerkoncerter i mindre danske havne. Se hele programmet på hjemmesiderne.

jul
1
lör
2017
Prøysenfestivalen Blåklokkevikua 2017 @ Prøysenhuset
jul 1 – jul 31 heldag

Prøysenfestival-logo2013_top_950x164

Velkommen til Prøysenfestivalen og Blåklokkevikua 2017 i hele juli – vælas lengste viku! 

Om festivalen

Prøysenfestivalen har vokst ut av en markering av Prøysens fødselsdag 23. juli. Etter hvert har det blitt en ukelang fest med musikk, teater, allsang, barnetimer og gode opplevelser.

Rammene rundt Prøysenfestivalen kan ikke bli bedre, sommer og ferie, rundt oss er det blomster i alle regnbuens farger. I Alf Prøysens forfatterskap er Blåklokkevikua den lange, varme sommertida mellom de travle slåttonnene, med lek, ungeskrål, sverming i lyse netter, dans på sletta, dirrende forventinger, høyt spill og store fall. Inn i denne rammen presenterer vi et mangfold av kunstneriske uttrykk for alle aldersgrupper. Og vi inviterer flere av våre fremste ord og tonekunstnere til å fylle dagene med sitt aller beste.

Overnatting

Trenger du et sted å sove under festivalen finnes det flere muligheter i Ringsaker – alt fra hotell til camping og gårdsovernatting. Se overnattingssteder på ringsaker.no

Andre Prøysenopplevelser

Ønsker du andre Prøysenopplevelser under festivalen tilbyr Simenstad Gard en meny inspirert av Prøysen, samt vandring i hovedbygningene på den gamle gården som fortsatt er som på Alf Prøysens tid. Du får høre historier som knytter Prøysen og Simenstad sammen. Les mer på simenstadgard.no

Hva er hvor, forklaring scener

Prøysenscena – Ligger inne, midt i hjertet av Prøysenhuset. Utstillingen ”livets Runde” starter her med en novellefilm. Prøysenhuset ligger idyllisk til i skogen rett på oversiden av husmannsplassen Prøysen.

Kusvea – Utescene et steinkast fra Prøysenhuset og Prøysenstua. Husmannsplassen Kusvea ble renovert av Prøysens venner og kulturkontoret i Ringsaker Kommune i forkant av 100-års jubileet i 2014. Her vil det være dyr, aktiviteter og leker for barn under festivalen.

Mikkelikski – Rett ved Prøysenhuset ligger Mikkelikskiskogen, en utescene med lekehus. Her holdes familieforestillingene under festivalen. Barn kan leke i Mikkelikskiskogen helt uavhengig av Prøysenhusets åpningstider.

Prøysentunet –  Tunet mellom Prøysenstua og Prøysenhuset. Her vil konsertene under festivalen holdes!

Vigrums visfestival 2017 @ Vigrum
jul 1 kl. 17:00 – 23:00

Programmet ännu inte klart. Se webplatsen.

jul
6
tor
2017
Egersund visefestival @ Olika scener
jul 6 – jul 8 heldag

EgersundsVisefestivalEgersund Visefestival ble etablert i 1994 og er Norges eldste visefestival.

Velkommen til Egersund! Tre sommerdager med over femti konserter gir stor stemning i en liten by.

Artister:

 • Darling West
 • Ingenting
 • Randi Tytingvåg Trio
 • The Boots Band
 • 75 Dollar Bill
 • Lady Hardanger
 • Lausongan
 • Myrull
 • Robbie Boyd
 • Evig din for alltid
 • Halvdan Sivertsen
 • Misty Coast
 • med flere
jul
7
fre
2017
Visor så in i Norden 2017 @ Västra bergen
jul 7 – jul 9 heldag

Kumlinge

Visor så in i Norden r.f. ordnar varje år en väldigt uppskattad visfestival, vilken lockar både gamla och unga, såväl nya som gamla besökare. Visfestivalen går av stapeln fredag till söndag där åtminstone Kumlinge kyrka – kanske Finlands vackraste – och den natursköna platsen Västra Bergen (N 60˚ 13.4246´ , E 20˚43.5166´) alltid fungerar som festivalplatser.

Varje år återkommer vi med nya artister, både från öst och väst samt lokala förmågor.

jul
9
sön
2017
Stockholms visfestival 2017 @ Stora scenen
jul 9 kl. 14:00 – 18:30

SthlmVisfestival

Arrangeras i år för 18.e året av YTF, Yrkestrubadurernas förening, på stora scenen i Kungsträdgården söndag 9 juli kl 14.00 – ca kl 18.30. Med många av de nya medlemmarna i YTF.
Konferencierer Lolita Ray & Pierre Ström

Artister

Pierre Ström
Elin Lyth
Ulf Johan Tempelman
Maria Stoltz
Kurt Öberg
Cosmetisk Heesvijk
Ted Bjurwill
Ingmarie Romell
Ann-Catrine Persson
Kjell Aronsson
Madeleine Ericson
David Andersson
Tina Wilhelmsson
Daniel Östersjö
Brittakåren
Billey Shamrock All Star Band

jul
13
tor
2017
Visfestivalen Västervik @ Stegeholms slottsruin
jul 13 – jul 15 heldag

VastervikVistestival

Programmet kommer under våren.

Bland artisterna kan redan nu nämnas:

Eva Dahlgren,  Magnus Carlsson, Miss Li, CajsaStina Åkerström och Jack Vreesvijk, Finn Zetterholm, Tomas Andersson Wij.

jul
14
fre
2017
Visfestival Landskrona 2017 @ Slottscafeet
jul 14 – jul 15 heldag

Dags att boka in 14-15 juli. Då går nämligen Visfestival Landskrona 2017 av stapeln, i härliga Slottsparken. Det blir som alltid många sköna artister att njuta av. En av dem är giganten Dan Hylander. Dan är ju välkänd för oss alla, genom Raj Montana Band, soloframträdanden och olika konstellationer med många av våra andra stora artister.

(Källa: https://www.facebook.com/visfestivallandskrona/)

Program kommer senare på web eller Facebook

Skulefestivalen @ Skuleberget
jul 14 – jul 15 heldag

Skulefestivalen

Kom och upplev Skulefestivalen i sommar – en festival utöver det vanliga för hela familjen!
Vi erbjuder bra musik, underhållning, avkoppling, gemenskap, god mat, barnunderhållning, lotterier, shopping med mera..

Hos oss uppträder artisterna på en fantastisk naturscen vid foten av det mäktiga Skuleberget. Publikplatserna har således inget tak, packa därför med något mjukt att sitta på och kläder efter väder när du kommer till oss. Tänk på att inte skymma sikten för de som sitter bakom med paraplyer. Använd hellre regnponcho och sydväst. När solen försvinner bakom vårt mäktiga berg mot kvällningen kan det vara skönt att ta på en varm tröja eller vira in sig i en filt. En egen picknickkorg med det du saknar i vårt matutbud kan också vara trevligt att ha med.

Under två helaftonsföreställningar kommer vi att både få se och höra flera fantastiska artister. Som om detta inte vore nog, på Skulefestivalen har vi dessutom världens bästa och rimmande programledare – Jacke Sjödin!

Både gamla och nya besökare hälsas härmed välkommen till den 33’e upplagan av Skulefestivalen i obruten följd!

Några av artisterna som uppträtt hos oss under åren som gått: Cornelis Vreswijk, Sven-Ingvars, Eldkvarn, Helen Sjöholm, Miss Li, Tommy Körberg, Amanda Jensen, Euskefeurat, Melissa Horn, Stiftelsen och många fler.

Programmet kommer på webplatsen under våren.

jul
15
lör
2017
Taubespelen 2017 @ Göksäter
jul 15 – jul 16 heldag

Taubespelen

Mitt i Bohuslän hittar du årets TaubeSpel. Här finner du den idyll som Evert Taube beskriver i “Jag kommer av ett brusand´ hav” och i “Inbjudan till Bohuslän”.

I årets TaubeSpel plockas det fram kända och populära visor men även pärlor som inte är lika vanliga. Vissa visor har fått ny överrock, andra låter mer välbekant. Dessutom kommer artisterna att framföra några av sina egna låtar varav en del i nya spännande arrangemang.

Föreställningen på drygt 3 timmar inleds med allsång, innan du lotsas vidare med artisternas tolkningar och anekdoter. Här blandas gammalt med nytt, skrönor med sanningar och skratt med tårar.

Inne på området kommer utbudet av mat och dryck, liksom utställare och försäljare, ha mer eller mindre anknytning till visan, Taube eller Bohuslän. Här finns t.ex. bohuslänska specialiteter som äggost och skaldjursrätter. En nyhet är att det kommer att finnas mat från länder som Evert Taube berättar om i sina visor som t.ex. Argentina, Italien, Frankrike, Karibien.

P.S Det är tillåtet att ta med sig egen picknick. D.S.

PROGRAM – TAUBESPELEN 2017

LÖRDAG 15 JULI, KL. 18.00

OMRÅDET ÖPPNAR KL. 15.00

Under lördagen får artisterna lov att ta ut svängarna lite mer. De får även lov att framföra några egna låtar. Alla både artister och allsång ackompanjeras av TaubeSpelens 20 man starka orkester. Föreställningen beräknas vara klar strax efter kl. 21.30.

 

Medverkande:
Sven-Bertil Taube
Loreen
Timo Räisänen
Carl-Einar Häckner
Jasmine Sjöstedt
Tobias Persson

Konferencier:
Tobias Persson

Konstnärlig ledare:
Peter Nordahl

SÖNDAG 16 JULI, KL. 15.00

OMRÅDET ÖPPNAR KL. 12.00

Söndagens föreställning är ett mer traditionellt TaubeSpel. Här blandas duetter, solosång och skrönor om vart annat. Även under söndagen får artisterna framföra några egna alster. TaubeSpelsorkestern arbetar också under söndagen men blir lediga strax efter kl. 18.30 då föreställningen beräknas vara slut.

 

Medverkande:
Sven-Bertil Taube
Melissa Horn
Ola Salo
Molly Sandén
Hanna Boquist
Peter Nordahl

Konferencier:
Tobias Persson

Konstnärlig ledare:
Peter Nordahl

Visor i Vittsjö 2017 @ Godsmagasinet
jul 15 kl. 15:00 – 22:00

Musikaliska berättelser i tiden!

1-dags-visfestival
med lokala / nordiska visartister

Programmet kommer på webbplatsen.

jul
21
fre
2017
Loses Visfestival 2017 @ Gustavsfors
jul 21 – jul 22 heldag

LosesVisfestival

Något perspektiv på Olle Svenssons dikt och visor blir det så klart. Men även både lokala och nationella artister. Program kommer under våren.

Följ med på webplatsen.

 

Festivalbussen är gratis och går från Järnvägsstationen i Bollnäs
Bussarna avgår från hållplatsen för expressbussar (läge N) närmast banvallen – till festivalplatsen båda dagarna.
Bussresan tar ca: 25 minuter. Ta gärna med en picknickkorg om det är fint väder.
Försäljning av kolbullar, kaffe mm.

jul
26
ons
2017
Visfestivalen i Lund 2017 @ Kulturen
jul 26 – jul 28 heldag

Visfestival_Lund

Detta är den roliga lilla festivalen där svenska, skånska och danska visartister avlöser varandra i många korta fantastiska visföreställningar.

Festivalen fyller 15 år i år. Programmet kommer under våren.

 

jul
27
tor
2017
Varbergs visdagar 2017 @ Parkmusikscenen
jul 27 – jul 30 heldag

Varberg_RegionHalland

I juli är det dags för Varbergs Visdagar där traditionell visa blandas med nya influenser, internationella inslag och unga lovande artister.

Programmet kommer under våren.

Tidigare år har visdagarna gästats av bland andra Sven-Bertil Taube, Sofia Karlsson, Niklas Strömstedt, Edda Magnason och Pernilla Andersson.

Visfesten i Steninge 2017 @ Steninge
jul 27 – jul 29 heldag

SteningeVisfestVisfesten i Steninge firas i år(2017) för 46 året. Visfestivalen varar alltid i dagarna tre den sista helgen (tors, fred, lörd) i juli månad. Varje kväll uppträder 6 visartister och programmet är och har alltid varit hemligt. Det innebär att alla uppträder på samma villkor. Ingen är affischnamnet. Ett faktum som frustrerar vissa men uppskattas av artisterna. Även av de allra mest kända.

jul
28
fre
2017
Visfestival Holmön 2017
jul 28 – jul 30 heldag

Logga_Holmon

Vår visfestival är mycket mer än Taube och de kända allsångerna.
För oss är visa …

… en berättad historia

Så länge texten berättar en historia spelar det alltså ingen roll om musiken är klassisk visa, pop, jazz, reggae eller någon annan genre.
Efter snart tjugo visfestivaler har vi en trogen publik, som gärna återkommer. Men varje år kommer också nya besökare som får den magiska upplevelsen av att möta en artist eller musikstil de inte hört förut.
Dessutom hålls festivalen i den speciella miljön på Holmön. Ta med din picknickkorg eller köp mat på plats. Slå dig sedan ner i gräset eller på stolarna
– de flesta under tak, om det nu händelsevis regnar. Holmön är ju Sveriges soligaste ö!
Visfestivalen är kanske också Sveriges mest jämställda festival – och
har en mångfald som gör den extra intressant. Vi bjuder alltid på en blandning av kända och mindre kända artister, män och kvinnor, unga och äldre.

Programmet bestäms i mars/april.

jul
29
lör
2017
Dan Anderssonveckan 2017 @ Olika scener i Ludvikabygden
jul 29 – aug 6 heldag

Dan_A_2016Nio kulturdagar i poetens anda och fotspår runt om i finnmarkens kulturmiljöer i Ludvikabygden, södra Dalarna.

Veckan innehåller bland annat musik, poesi, föreläsningar, kulturfrukost, sångkurs,  finnmarksvandring, kolmila, öppen scen, debatter, nattcafé och visor i skymningen.

Programmet finns på webbplatsen»

 

 

Artister:

Sven-Bertil Taube • Pär Sörman • Christian Kjellvander • Aino Trosell •
Ewert Ljusberg • Anna Stadling • Emma Nordin • Wesley Koivumäki •
Ellinor Brolin • Linda Rattfelt • Anna Strid • Stina Svensson • Sara Nilsson
• Daniel Svensson • Vera Vinter • Saxdalens manskör • Olavi Hemmilä
• Lars Fredriksson • Nils Holmdal • Birgitta Ahrås • Heidi Baier • Maria
Norgren • Olle Wallman • Bengt-Gunnar Trogen • Mats Himmelstand •
Lina Karlsson • Rolf Eriksson • Ing-Marie Lerström • Göran Israelsson
• Tomas Montelius • Jennifer Ferguson • Arvid Kästel • Gabriel Nyberg
• Åsa Åkerberg • Johanna Åkerberg • Stina Åkerberg • Anders Nyberg
• Marketta Franssila • Björn Hedén • Mats Larsson • Jonas Hansson •
Helena Tenstam • Martin Lissjanis • Johanna Östling • Jimmy Ginsby •
Billey Shamrock • Joachim Mostberg • Anna Lahmer • Åke Franzén •
Peter Nilsson • Pia Dauhn • Lenny Mostberg • Ingrid Johansson • Kristina
Eriksson • Ingrid Eriksson • Leif Nilsson • Knivmakar-Ulf • Björn Jadling
• Annacari Jadling-Ohlsson • Stefan Ohlsson • Linus Ohlsson • Gunnar
Kampe • Anna-Karin Fändrik • Svante Rydberg • Carl-Axel Hagberg •
Sång för alla • Roger Broberg • Åke Lundeberg • Saxdalingarna • Lars-Olof
Herou • Puch Magnus Olsson • Agneta Ekstedt Frejd • Thorild Jonsson •
Lena Wolf • Therese Leopoldsson • Roger Porshage • Eva Serning • Peter
Nordahl • Håkan Henriksson

aug
10
tor
2017
Musik over Præstø Fjord 2017 @ Kamillemarken
aug 10 – aug 13 heldag

MusikOverPrastoFjord Velkommen til den 9. udgave af Musik over Præstø Fjord. Festivalen vokser lidt hvert år, der kommer flere og flere publikummer og vi forsøger at følge med. Idéen er stadig den samme. Musik over Præstø Fjord er en Folkfestival som bygger bro mellem det nye og det traditionelle, de unge og de gamle, de nysgerrige og de garvede, mellem
musikken og dansen – mellem folk og musik.
Musik over Præstø Fjord er også en masse mere. Der er spækket med sjove og hyggelige aktiviteter, også for familier og børn i området omkring Børneteltet. Der er boder, buskspil, vikinger, kyssebænk, fælles-spisning kl. 18.00, godnathistorie for børnene, strikkehjørne, drageflyvere og andet som godtfolk finder på. Kom og bliv en del af den magiske stemning, der er blevet festivalens vartegn. Der er noget for alle.
Dyk ned i programmet og glæd dig over intet mindre end 40 koncerter, cirkus, gøgl og dukketeater, workshops i dans, spil og sang. Og tag dit eget instrument under armen og bland dig i tonerne i Jamteltet, i Bålhuset, i Busken og under den stjerneklare nattehimmel – eller kom og kig og lyt.
Musik over Præstø Fjord takker for, at alle bidrager til at her er så fantastisk smukt, både under og efter festivalen. Hjælp gerne hvis du ser at du kan.
Rigtig hjertelig velkommen til alle! Og en særlig tak til Næstved kommune og til vores landsby Nørre Smidstrup og alle de frivillige, som med deres opbakning får det hele til at lykkes.

aug
11
fre
2017
Läckö visfestival 2017 @ Läckö slott
aug 11 – aug 12 heldag

Lacko2015

Visfestivalen fick en succéartad premiär i augusti 2015 och lockade besökare från hela landet.

Det är svårt att föreställa sig en mer stämningsfull plats för en visupplevelse än Läckö Slotts borggård. Det är nästan som om det sagolika slottet med sin långa, brokiga historia stått och väntat på att få bli inramning för en festival i visans tecken.

Festivalen har breddat Läckö Slotts redan tidigare breda programutbud och lockat nya målgrupper. Även i år kommer scenen på borggården att äntras av några av den svenska vishimlens mest intressanta artister. Programmet blir brett och omväxlande, med utrymme för både skratt och vemod och där starka berättelser och melodier kan studsa mellan borggårdens väggar mot öppen sensommarhimmel.

Programmet kommer under våren.

 

aug
31
tor
2017
Visefestival i Malangen 2017 @ Sør-Malangen samfunnshus
aug 31 – sep 2 heldag

Malangen_2016

Første helg i september kan du oppleve Saga Kultur- & Visefestival.

Det er en liten nær festival som ligger i vakre Malangenfjorden, Balsfjord kommune i Nord-Norge.

Her kan du få tekst formidlet gjennom kunst, dikt, historie, guideturer og visemusikk av høy kvalitet.

Sammen skaper vi magisk stemning!

Program 2017 kommer på http://www.sagavisefestival.no/ så snart det er klart.

Finns också på Facebook: https://www.facebook.com/sagavisefestival.no

okt
7
lör
2017
Mariestads visfestival 2017 @ Mariestads teater
okt 7 kl. 15:00 – 21:00

FestivalaffishMariestads Visfestival äger rum på Mariestads Teater den 7 oktober mellan 1500-2100. Det är inlagt två pauser med möjlighet för att smälta upplevelser och eventuell förtäring som kan köpas i teatern. Man kan sitta fastnaglad under hela det fascinerande programmet eller välja ut sina egna godbitar. Biljettpris endast 200:- för 6 timmar och 9 artister. Förköp på Karströms Bokhandel i Mariestad, tel: 0501-10063 mellan 11/9 och 7/10. Överblivna biljetter kan köpas på Mariestads teater från kl. 1400

Ca: tider 1500-16.25 
Jonathan Segerhierta, Lennart Svensson och Frida Braxell
1625-1650 Paus

1650-18.30
Kristian von Svensson, Mika Olavi och Jan Hammarlund
1830-1855 Paus

1855- 21.00
Maija Kauhanen, Ingrid och Sanna Hogman och Finn Zetterholm.

I pauserna underhåller föreningens medlemmar i teaterns foaje.

maj
31
tor
2018
Vømmølfestivalen 2018 @ Folkeparken
maj 31 – jun 2 heldag

vommol_nyhetsbilde-600x430VØMMØLFESTIVALEN så sitt spede lys i 1996 med et publikumstall på 1500. Program legges ut på nettet. Festivalen har blitt utviklet i Rotmos ånd sammen med våre publikumsfrender. Opptoget i 1995 startet med at det gikk noen kalla og kjærringa med nån saua på fortauet. Se vidare på webbplatsen.

Tema for Vømmølfestivalen 2018 er: Auksjon og gjenbruk.

jun
14
tor
2018
Nysted Lyrik- og visefestival 2018 @ Emil Aarestrups mindestue og museum
jun 14 – jun 17 heldag

Publikbild

Lyrik og visefestivalen fejrer 5 års jubilæum i 2018!

Festivalen fandt sted første gang i juni 2014. Den finder primært sted i og omkring lægen og digteren Emil Aarestrups hus, som nu fungerer som mindestue og museum, samt en aften i den lokale biograf, Nysted Bio. og en eftermiddag i Sognehuset.

Program kommer på netsiden.

 

jun
15
fre
2018
Nordisk visfest i Hangö XXXIV @ Kulturmagasinet Victor
jun 15 – jun 16 heldag

VisansVännerHango_350x68

Veckoslutet före midsommar är det igen dags för Nordisk Visfest i Hangö, med två helkvällar med visor i Kulturmagasinet Victor.

Visans Vänner i Hangö ser igen en gång fram emot en toppenfin Visfest.

Preliminärt program (per 18 feb):

Fredagen 15 juni: 7-8 mer eller mindre lokala ungdomar spelar ett par tre låtar var(namnen klarnar i början på mars) och Mika Olavi SE avrundar kvällen.

Lördagen 16 juni:

Visur & Skvisur Island

Juurakko FIN

KG Malm SE

Old Friends NO (Steen-Vidar Larsen och Öistein Rian)

jun
22
fre
2018
Viser ved kanalen 2018 @ Lunde Sluseamfi
jun 22 – jun 23 heldag

LogoÅrets festival er den 22 i rekken!

Strengen Brygge ligger 10 km. vestover langs vakre Telemarkskanalen fra Lunde Sluse. Dette er bryggeanlegg og verksted som tidligere var i bruk i forbindelse med tømmerfløtningsaktivitet langs kanalen. Strengen Brygge er nå restaurert og har blitt en fantastisk arena for Viser ved Kanalen. Barn og familiekonsert samt alle våre intimkonserter er i «Snikkerverkstedet» på Strengen Brygge.

Artister:

jun
23
lör
2018
Festspillene i Nord-Norge 2018 @ Olika scener
jun 23 – jun 30 heldag

FINN_Logo_0

Hele verden møtes under midnattssolen! En merkelig tanke, en vakker drøm? Hvert eneste år blir det faktisk virkelighet for en ukes tid under Festspillene i Nord-Norge i Harstad!

Festspillene ble arrangert for første gang i 1965, og 51 år senere kan vi presentere et internasjonalt arrangement på toppnivå. Du finner ingen andre arrangementer her nord som gir deg sjansen til å oppleve så mange ulike uttrykk innen musikk, scenekunst og visuell ku­nst på samme sted. Festspillene fyller byen til randen med kulturelle uttrykk, og lar deg gå på oppdagelsesferd i en jungel av spennende opplevelser.

Festspillene vil være Mangfoldige, Inkluderende og Nyskapende – slik at MIN festival virkelig kjennes som DIN! Derfor finner du en rekke arenaer der det er lett å møtes på tvers av generasjoner og nasjoner. Det er spesielt viktig for oss å la barn og unge få muligheten til å møte kunst og kultur i nye former, slik at vi kan så frøene til fremtidens kulturliv i nord. NUK++ (Nordnorsk ungdomskulturfestival) for unge, med eller uten funksjonshemming, blir også arrangert i Festspilluken.

 

jun
29
fre
2018
Aneby visfestival 2018 @ Aneby folkets park
jun 29 – jun 30 heldag

Affisch

Ny för i år – Aneby visfestival 29-30 juni 2018

En 2 dagars Visfestival som arrangeras av Aneby Folkets Park i Samarbete med Nöjesproduktion i Nässjö 29-30/6 -2018

jun
30
lör
2018
Vigrums visfestival 2018 @ Vigrum
jun 30 kl. 17:00 – 23:00

Programmet ännu inte klart. Se webplatsen.

jul
1
sön
2018
Stockholms visfestival 2018 @ Stora scenen
jul 1 kl. 13:30 – 19:00

SthlmVisfestival

Stockholms Visfestival 2018 äger rum i Kungsträdgården söndag 1 juli kl. 13.30 – kl. 19.00 Det är det 19:e året som YTF, Yrkestrubadurernas Förening arrangerar denna festival. I år i samarbete med Stockholms Kulturförvaltning. Vi är sedan 10 år tillbaka en jämställd festival. Välkommen!

 

Konferencierer Lolita Ray & Pierre Ström

Spelordning

13.30 Lolita och Pierre hälsar välkommen till årets festival!

13.35 – 13.55 RAA
14.00 Axel Sondèn
14.15 Folkbus
14.30 Stina Elg
14.45 Tore Berger
15.00 Monika Lilja
15.15 Vandringsmän plus Benny Guran
15.30 Hélène Bohman Blomqvist
15.45 Jan Hammarlund
16.00 Hanne Juul
16.15 Ola Sandström
16.30 Maria Rosén
16.45 Rick Titrö
17.00 Annika Stigmark (Jerker Eklund gitarr)
17.15 Fredrik af Trampe
17.30 Maria Blom
17.45 Mika Olavi
18.00 Kristin Svensson
18.15 Pierre Ström
18.30 Lolita Ray
18.45 Triol

jul
5
tor
2018
Egersund visefestival 2018 @ Olika scener
jul 5 – jul 7 heldag

EgersundsVisefestivalEgersund Visefestival ble etablert i 1994 og er Norges eldste visefestival.

Velkommen til Egersund! Tre sommerdager med over femti konserter gir stor stemning i en liten by.

Artister: Kommer på webbplatsen under våren.

Skagen festival 2018 @ Olika scener
jul 5 – jul 8 heldag

Skagen Festival afholdtes for første gang i 1971 og er dermed Danmarks ældste musikfestival. De første koncerter afholdtes i ”Tuxens Villa”, opkaldt efter fyrstemaleren LauritsTuxen (1853-1927), med deltagelse af fortrinsvis norske og danske folkemusikere – bl.a. Lillebjørn Nilsen – men snart blev villaen for trang, og festivalen flyttede ind i Skagen Badminton- og Tennishaller. Senere tilføjedes et spillested på havnen i den ene aktionshal, men dette spillested er siden erstattet af Skagen Kultur- og Fritidscenter. I 1996 valgte festivalens ledelse at flytte en stor del af festivalen til et klitområde syd for Skagen, men allerede i 2003 var festivalen tilbage i de gamle lokaler i byen, samtidig med at udvidelse af spillesteder i telte på havnen og ved Kulturhus Kappelborg (tidligere skole) kom til.

I mange år afholdtes festivalen i den sidste weekend i juni under navnet Skagen Visefestival, men i 1989 ændredes navnet til slet og ret Skagen Festival. Som konsekvens af flytning af skolernes flytning af sommerferien afholdes festivalen nu i den første weekend i juli.

Musikprofil
Skagen Festival er en international folkemusikfestival. Festivalen har gennem årene tilpasset sig den rivende udvikling, som denne genre har gennemgået, så der i dag præsenteres folkemusik i alle afskygninger: folk, folk/rock, jazz, visesang, roots, blues og meget andet-

Samlet program 2018»

jul
6
fre
2018
Visor så in i Norden 2018 @ Västra bergen
jul 6 – jul 8 heldag

Kumlinge

Visor så in i Norden r.f. ordnar varje år en väldigt uppskattad visfestival, vilken lockar både gamla och unga, såväl nya som gamla besökare. Visfestivalen går av stapeln fredag till söndag där åtminstone Kumlinge kyrka – kanske Finlands vackraste – och den natursköna platsen Västra Bergen (N 60˚ 13.4246´ , E 20˚43.5166´) alltid fungerar som festivalplatser.

Varje år återkommer vi med nya artister, både från öst och väst samt lokala förmågor.

jul
10
tis
2018
Visens skib 2018 @ Starter i Ebeltoft - ny havn hver dag
jul 10 – aug 7 heldag

VisesnSkibSiden vi i 2000 søsatte den første turné, er Visens Skibs årlige togt er blevet en stadig mere kendt tradition. Turnéen bidrager til at udbrede kendskabet til vores danske og fælles nordiske sang- og visetradition med en serie af velbesøgte sommerkoncerter i mindre danske havne. Se hele programmet på hjemmesiderne.

jul
12
tor
2018
Visfestivalen Västervik 2018 @ Stegeholms slottsruin
jul 12 – jul 14 heldag

VastervikVistestival

Programmet kommer under våren.

 

jul
13
fre
2018
Skulefestivalen 2018 @ Skuleberget
jul 13 – jul 14 heldag

Skulefestivalen

Kom och upplev Skulefestivalen i sommar – en festival utöver det vanliga för hela familjen!
Vi erbjuder bra musik, underhållning, avkoppling, gemenskap, god mat, barnunderhållning, lotterier, shopping med mera..

Hos oss uppträder artisterna på en fantastisk naturscen vid foten av det mäktiga Skuleberget. Publikplatserna har således inget tak, packa därför med något mjukt att sitta på och kläder efter väder när du kommer till oss. Tänk på att inte skymma sikten för de som sitter bakom med paraplyer. Använd hellre regnponcho och sydväst. När solen försvinner bakom vårt mäktiga berg mot kvällningen kan det vara skönt att ta på en varm tröja eller vira in sig i en filt. En egen picknickkorg med det du saknar i vårt matutbud kan också vara trevligt att ha med.

Under två helaftonsföreställningar kommer vi att både få se och höra flera fantastiska artister. Som om detta inte vore nog, på Skulefestivalen har vi dessutom världens bästa och rimmande programledare – Jacke Sjödin!

Både gamla och nya besökare hälsas härmed välkommen till den 33’e upplagan av Skulefestivalen i obruten följd!

Några av artisterna som uppträtt hos oss under åren som gått: Cornelis Vreswijk, Sven-Ingvars, Eldkvarn, Helen Sjöholm, Miss Li, Tommy Körberg, Amanda Jensen, Euskefeurat, Melissa Horn, Stiftelsen och många fler.

Programmet kommer på webplatsen under våren.

jul
14
lör
2018
Taubespelen 2018 – OBS! INSTÄLLT @ Ellösparken, Ellös, Orust,
jul 14 – jul 15 heldag

TAUBESPELEN STÄLLER IN EFTER 24 ÅR!
KÖPTA BILJETTER ÅTERLÖSES
.

 

INSTÄLLD FÖRESTÄLLNING

Som du säkert känner till så ställer TaubeSpelen in årets föreställning helgen den 14–15 juli då biljettförsäljningen till årets spel har uteblivit.
Det är med sorg som man noterar att var sak har sin tid och TaubeSpelens tid är nu över i sin nuvarande form.
Alla vi på TaubeSpelen beklagar den uppkomna situationen och vill samtidigt tacka all publik, artister och leverantörer som under åren har stöttat och hjälpt evenemanget.
Köpta biljetter återlöses vid inköpsstället

KÖPTA BILJETTER

När det gäller köpta biljetter får du tillbaka vad du betalat minus administrationsavgift som försäljningsstället lagt på. Kontakta det försäljningsställe där du inhandlat din biljett.

När det gäller Ticketmaster har de fått info och arbetar med att lägga upp det i systemet.

Utbetalningen kommer att ske så snart det praktiska är ordnat dock tidigast under vecka 29. (Evenemangsdatumet ska passeras först)

Då kommer det att gå ut ett mail, till de som köpt biljett via Ticketymaster, med information hur man ska gå tillväga för att få tillbaka sina pengar.

 

TACK

Önskar dig en trevlig sommar, beklagar den uppkomna situationen och vill tacka dig för ditt intresse för TaubeSpelen under åren.

 

Med vänliga hälsningar

TaubeSpelen

Nisse Ericsson

+ 46 705 79 19 49

www.taubespelen.com

taubespelen@gmail.com

 

jul
20
fre
2018
Loses Visfestival 2018 @ Gustavsfors
jul 20 – jul 21 heldag

LosesVisfestival

Något perspektiv på Olle Svenssons dikt och visor blir det så klart. Men även både lokala och

nationella artister.

Vi brukar ha buss för publiken från Bollnäs men det är ännu inte löst.

Vi uppdaterar inom kort.

Ta gärna med en picknickkorg om det är fint väder.
Försäljning av kolbullar, kaffe, CD mm. Entré: 250kr/dag  Festivalbiljett/2 dagar 400kr.

Program

Fredagen 20 juli

18.00 Inledning

18.10Mikael Ivarsson

18.45Wesley Koivumäki

19.30 – 20.00    PAUS

20.00Anna Döbling

20.45Toni Holgersson

21.30Nike Markelius band

              med Kenny Håkansson

 

Lördagen 21 juli

18.00    Olle Svensson-programmet

 Kurt Öberg, Gina van Dam

 och  Pierre Ström

19.00     Per Boysen spelar Chapman stick

19.30 – 20.00     PAUS

20.00    Ola Nordskar

20.45    Heidi Baier

21.30     Sunset Serenaders

 

jul
21
lör
2018
Visfestival Landskrona 2018 @ Slottscafeet
jul 21 heldag

21 JULI – då händer det – dags för 2018 års Visfestival Landskrona med många härliga artister. Boka eftermiddag och kväll redan nu, så återkommer vi med mer information efter hand.

(Källa: https://www.facebook.com/visfestivallandskrona/)

Program kommer senare på web eller Facebook

jul
25
ons
2018
Visfestivalen i Lund 2018 @ Kulturen
jul 25 – jul 27 heldag

Visfestival_Lund

Detta är den roliga lilla festivalen där svenska, skånska och danska visartister avlöser varandra i många korta fantastiska visföreställningar.

Vi kör för 16:e året i obruten följd med såväl danska som lokala skånska och svenska visartister – och i år minsann även ett par vissångare från Finland!

Vissa artister är klara och förhandlingar pågår med vissa. Vi släpper dock inte programmet förrän det är klart så håll ögonen på webbplatsen.

 

jul
26
tor
2018
Visfesten i Steninge 2018 @ Steninge
jul 26 – jul 28 heldag

SteningeVisfestVisfesten i Steninge firas i år(2018) för 47 året. Visfestivalen varar alltid i dagarna tre den sista helgen (tors, fred, lörd) i juli månad. Varje kväll uppträder 6 visartister och programmet är och har alltid varit hemligt. Det innebär att alla uppträder på samma villkor. Ingen är affischnamnet. Ett faktum som frustrerar vissa men uppskattas av artisterna. Även av de allra mest kända.

jul
27
fre
2018
Visfestival Holmön 2018
jul 27 – jul 29 heldag

Logga_Holmon

Vår visfestival är mycket mer än Taube och de kända allsångerna.
För oss är visa …

… en berättad historia

Så länge texten berättar en historia spelar det alltså ingen roll om musiken är klassisk visa, pop, jazz, reggae eller någon annan genre.
Efter snart tjugo visfestivaler har vi en trogen publik, som gärna återkommer. Men varje år kommer också nya besökare som får den magiska upplevelsen av att möta en artist eller musikstil de inte hört förut.
Dessutom hålls festivalen i den speciella miljön på Holmön. Ta med din picknickkorg eller köp mat på plats. Slå dig sedan ner i gräset eller på stolarna
– de flesta under tak, om det nu händelsevis regnar. Holmön är ju Sveriges soligaste ö!
Visfestivalen är kanske också Sveriges mest jämställda festival – och
har en mångfald som gör den extra intressant. Vi bjuder alltid på en blandning av kända och mindre kända artister, män och kvinnor, unga och äldre.

Programmet bestäms i mars/april.

jul
28
lör
2018
Dan Anderssonveckan 2018 @ Olika scener i Ludvikabygden
jul 28 – aug 5 heldag

Dan_A_20161988 inleddes Dan Anderssonveckan som skulle bli en uppskattad tradition och ett återkommande evenemang i Ludvikabygden. I samband med 100-årsjubiléet av Dan Andersson födelse 1988 föreslog kulturchef Robert Linnerud och kulturnämndens ordförande Folke Thelin att hedra bygdens store poet med ett riktigt födelsedagsfirande. Premiären för Dan Anderssonveckan startade 1989 och 2018 är det dags för 30 års jubileum. Välkomna till Dan Anderssonveckan 2018!

Veckan innehåller bland annat musik, poesi, föreläsningar, kulturfrukost, sångkurs,  finnmarksvandring, kolmila, öppen scen, debatter, nattcafé och visor i skymningen.

Programmet finns på webbplatsen»

aug
9
tor
2018
Musik over Præstø Fjord 2018 @ Kamillemarken
aug 9 – aug 12 heldag

MusikOverPrastoFjord Velkommen til den 10. udgave af Musik over Præstø Fjord. Festivalen vokser lidt hvert år, der kommer flere og flere publikummer og vi forsøger at følge med. Idéen er stadig den samme. Musik over Præstø Fjord er en Folkfestival som bygger bro mellem det nye og det traditionelle, de unge og de gamle, de nysgerrige og de garvede, mellemmusikk en og dansen – mellem folk og musik.
Musik over Præstø Fjord er også en masse mere. Der er spækket med sjove og hyggelige aktiviteter, også for familier og børn i området omkring Børneteltet. Der er boder, buskspil, vikinger, kyssebænk, fælles-spisning kl. 18.00, godnathistorie for børnene, strikkehjørne, drageflyvere og andet som godtfolk finder på. Kom og bliv en del af den magiske stemning, der er blevet festivalens vartegn. Der er noget for alle.
Dyk ned i programmet og glæd dig over intet mindre end 40 koncerter, cirkus, gøgl og dukketeater, workshops i dans, spil og sang. Og tag dit eget instrument under armen og bland dig i tonerne i Jamteltet, i Bålhuset, i Busken og under den stjerneklare nattehimmel – eller kom og kig og lyt.
Musik over Præstø Fjord takker for, at alle bidrager til at her er så fantastisk smukt, både under og efter festivalen. Hjælp gerne hvis du ser at du kan.
Rigtig hjertelig velkommen til alle! Og en særlig tak til Næstved kommune og til vores landsby Nørre Smidstrup og alle de frivillige, som med deres opbakning får det hele til at lykkes.

aug
10
fre
2018
Läckö visfestival 2018 @ Läckö slott
aug 10 – aug 11 heldag

Lacko2015

Visfestivalen fick en succéartad premiär i augusti 2015 och lockade besökare från hela landet.

Det är svårt att föreställa sig en mer stämningsfull plats för en visupplevelse än Läckö Slotts borggård. Det är nästan som om det sagolika slottet med sin långa, brokiga historia stått och väntat på att få bli inramning för en festival i visans tecken.

Festivalen har breddat Läckö Slotts redan tidigare breda programutbud och lockat nya målgrupper. Även i år kommer scenen på borggården att äntras av några av den svenska vishimlens mest intressanta artister. Programmet blir brett och omväxlande, med utrymme för både skratt och vemod och där starka berättelser och melodier kan studsa mellan borggårdens väggar mot öppen sensommarhimmel.

Programmet kommer under våren.

 

aug
11
lör
2018
Gällersta visfestival 2018 @ Gällersta forngård
aug 11 kl. 14:00

”Vi minns Ted och Kenneth Gärdestad”

Årets tema på Gällersta visfestival blir musik och texter av Ted och Kenneth Gärdestad.

 • Mikael Rickfors som kommer tillsammans med två mycket kompetenta medmusikanter.
 • Johan Eriksson, en stor musiker och mångsysslare inom musiken. Han kommer att ge oss fantastiska och porträttlika tolkningar av Teds låtar. Han kommer dessutom att spela en del av sina egna visor. Mycket god musik utlovas.
 • Frida Braxell sjunger eget material och både humor och värme utlovas. På sina skivor backas hon upp av den yppersta musikeliten i Sverige.
 • Frida Andersson är en finlandssvensk singer / songwriter och artist från Ekenäs, Finland. Hon bor i Stockholm sedan 2011 och 2013 kom hennes första skiva på finlandssvenska. Hon har gjort flera tv-framträdanden och ett par duetter med Bo Sundström (Bo Kaspers orkester) efter deras gemensamma tidigare turné.
 • Cornelia Raise (Örebro). Med en fantastisk röst och en härlig scennärvaro bjuder Cornelia på egenskrivet material, det mesta på engelska. Cornelia är absolut Örebros nästa rikskända artist.
 • Hello Ocean kommer tillbaka efter ett mycket uppskattat framträdande på vårt musikcafé.
 • Januariflod får revansch efter den avblåsta spelningen på valborg. Äntligen får vi ta del av deras musik.

Som konferencier i år har vi Kristian Von Svenson. (Malmö/Göteborg) Kristian driver själv visfestivalen ”Det visar sig” i Malmö. Förutom att han ör festivalgeneral och visartist så skriver han på en musikal. Han har verkligen många strängar på sin lyra och det kommer att bli många skratt och trevliga stunder med Kristian på scenen.

Det finns fin restaurang på området med rättigheter. Det går bra att ha med sig egen stol eller filt om man så önskar, även egen picnick (ej alkohol) om man önskar.

Scenen och restaurangen är utomhus men i händelse av regn så kan man sitta varmt inomhus när man äter.

För löpande information håll koll på vår FB och hemsida. Viss programförändring kan förekomma.

 • Insläpp: kl 14:00
 • Starttid: kl 15:00
 • Spellängd: 7 timmar

Åldersgräns 18 år. Okej för yngre i målsmans sällskap.

15 år eller yngre går in gratis i vuxens sällskap.

Biljetter finns på Ticketmaster eller köps i entré.

Endast 295 kr. (320 kr via Ticketmaster)

aug
12
sön
2018
Märsta visfestival 2018 @ Äppelparken
aug 12 heldag

MarstaVissallskap20-årsjubiléum

Märsta Visfestival – alltid 2:a lördagen i augusti!…och till FRI ENTRÉ såklart! Klockan 14:00 – 18:00.

aug
15
ons
2018
Inlandsbanefestivalen 2018 @ Längs inlandsbanan. Se orter nedan.
aug 15 – aug 31 heldag


Festivalen som kommer med rälsbussen till er hembygd!

Sedan 2007 har norrlands inland gästats av ett turnésällskap artister som välkomnat bygden till en trevlig och blandad upplevelse med musik, gemenskap och underhållning i fokus. Rutten har gått längs inlandsbanans nuvarande och historiska orter, stora som små.

Datum 2018: Artister 2018: Varierar mellan olika orter. Se webbplatsen för besked.

Festivalen strävar efter att lyfta fram ett glesbygsperspektiv och vikten av nätverk och kommunikationer där Inlandsbanan utgör ett viktigt historiskt exempel som ett nav i mötet mellan människor. Festivalen strävar också efter att levandegöra orter som annars nås av ett begränsat utbud kultursatsningar samtidigt som det möjliggör för artister att kunna nå ut till orter de troligen annars inte skulle kunna besöka.

Ofta deltar också lokala förmågor i programmet, ett perspektiv som är viktigt för Inlandskult som vill levandegöra glesbygden. Alla åldrar och genrer på artisterna brukar förekomma. Likaså arbetar festivalen för att gynna lokalt arrangörsskap och föreningslivet.

Vår vision

 • att lyfta fram ett glesbygsperspektiv och vikten av nätverk och kommunikationer där Inlandsbanan utgör ett viktigt historiskt exempel som ett nav i mötet mellan människor.
 • att levandegöra orter som annars nås av ett begränsat utbud kultursatsningar.
 • att skapa ett ”möte mellan människor”.

sep
7
fre
2018
Visefestival i Malangen 2018 @ Sør-Malangen samfunnshus
sep 7 – sep 9 heldag

Andre helg i september kan du oppleve Saga Kultur- & Visefestival.

Det er en liten nær festival som ligger i vakre Malangenfjorden, Balsfjord kommune i Nord-Norge.

Her kan du få tekst formidlet gjennom kunst, dikt, historie, guideturer og visemusikk av høy kvalitet.

Sammen skaper vi magisk stemning!

Program 2017 kommer på    http://festival.sagakulturogvisefestival.no/ så snart det er klart.

Finns också på Facebook: https://www.facebook.com/sagavisefestival.no

sep
8
lör
2018
Höstvisan – visfestival i Pellinge 2018 @ Solhälla
sep 8 heldag

Artister:

Sara Selenius
Lasse von Hertzen
Stefan Paavola
Emma & Anni
Pare quartet feat
Ellen & Nea

okt
6
lör
2018
Skaraborgs Musikfestival – en nära visupplevelse 2018 @ Mariestads teater
okt 6 kl. 15:00 – 21:00

Snart är det dags för en ny upplaga av Låtskrivarfestivalen som går av stapeln på Mariestads teater för fjärde året i rad. Det handlar om Skaraborgs Musikfestival – en nära visupplevelse där du möter det bästa inom den nya moderna visan. Här satsar vi på det nya, spännande utan att ta hänsyn till någon kändisfaktor. Det är artistens kvalitetsnivå och förmåga att säga något nytt på ett originellt sätt som avgör urvalet. Och detta har också blivit en festival som är värd en resa, för fler och fler kommer långväga ifrån för att uppleva och upptäcka det nya och fräscha inom den moderna visan.

Skaraborgs Visfestival går av stapeln lördagen den 6. oktober på Mariestads Teater och varar från 15.00 till 2100. Det är lagt in två rejäla pauser med servering så att du kan smälta både mat och upplevelser.

Du kommer att möta totalt nio artister och de spelar i block om tre artister med pauser mellan blocken.

På 2018 år upplaga av Skaraborgs Musikfestival- en nära visuppevelse kommer du att möta följande artister:

 

 

1 .Skaraborgsbandet består av ett urval låtskrivande medlemmar i Visans Vänner Skaraborg med olika vinklar på livet.

2. Matilda Magnusson  från Göteborg är ett av det hetaste nya namnen inom både vistolkning och låtskrivande och är utbildad på Den Nordiska Visskolan i Kungälv. Mer om Matilda på hemsidan.

 

 

 

3. Thorbjörnius Arro Förberger, numera bosatt i Stockholm, är en känd studiomusiker som har en känsla för det absurda i tillvaron, något som resulterat i många dråpliga vistexter.

 

 

 

4. Johannes Antreski skriver låtar om livet i dag i ironisk ton från sin Malmöhorisont och framför dessa i duett med den ungerskättade violinisten Adam Szekely med en lika ironisk violinstämma.

 

 

 

Foto: P Söderström

5. Katarina Mazetti är mest känd som författare av många älskade böcker för både vuxna och barn, men få vet att hon har lika stor talang som låtskrivare och att hon planerar en CD-utgivning under 2018. Hon framför sanningar på ett lika drastiskt humoristiskt som mänskligt sätt och har vissa likheter med en kvinnlig Tom Lehrer i vissa låtar. Mer om Katarina på hennes egen hemsida.

 

 

 

 

Foto: Carina Hedlund

6. Ola Aurell kan vi däremot se som Tom Lehrers svenske arvtagare som inte väjer för något både när det gäller de ämnen han tar upp och de synvinklar han framför. Ola Aurell viker inte från några sanningar eller paradoxer och är motsatsen till politiskt korrekt. Mer om Ola på hans hemsida.

 

 

 

 

Foto: Thorén

7. Claes Pihl från Jonsered utanför Göteborg är en driven låtskrivare, som heller inte väjer för det obekväma. Berömd för sin skildring av bruksamhället Jonsereds historia i form av Vismusikalen Nu går vi till fabriken.., som var en stor framgång som lunchteater på Göteborgs Stadsteater och belönades med ett större stipendium. Mer om Claes Pihl på hans hemsida.

 

 

 

 

Foto: Jonna Hörnell

8. Bonni Pontén, sångare och frontfigur i punkbandet Asta Kask debuterar nu som vissångare med egna låtar. Med tanke på de många framstående låtskrivare inom visan med punkbakgrund som t.ex. Stefan Sundström och Johan Johansson törs vi lova att detta blir en sensationell premiär.

 

 

 

 

Foto: Ola Kjelbye

9. Christina Kjellsson  är en nestor bland svenska låtskrivare, som också har utbildat talrika unga talanger i låtskrivandets konst med obarmhärtig, men konstruktiv kritik. Älskad av både publik och kolleger med ikonlåtar som Cirkus och Var kommer alla vackra människor ifrån. En levande legend!
Mer om Christina och hennes musik finns på hennes hemsida.

 

 

Gå också gärna in på you-tube och provlyssna på artisterna!

 

 

Elona Planman deltog på premiären för Skaraborgs Musikfestival -en nära visupplevelse
Elona Planman deltog på den andra festivalen

Biljett köper du på webshopen på www.visansvannerskaraborg.se

dec
14
fre
2018
Sveriges största feministiska visfestival i OSLO @ salt art & music
dec 14 kl. 15:00 – dec 15 kl. 23:59

Sveriges största feministiska visfestival ble arrangert første gang i Gøteborg i juni.

Nå arrangeres den i Oslo, på SALT Art – Music.

Viser er ikke bare gamle gråe menn….
Feministisk visefestival presenterer artister med normkritiske tekster, pussy-power-budskap, anti-patriarkalske viser, empowerment-sanger og låter om seksuell frustrasjon. Alt skrevet og fremført av kvinner.

Gøteborgstrioen Konflikten synger harmoniske popsanger om kvinners rett til egen kropp mens Akerselva kvinnekor gir en mektig oppvisning i feministiske sanger i alle sjangre. Kulthelten Maud Lindström synger kjærlighetskritiske biseksuelle viser og skeive perspektiver får vi også av slampoeten Martine Johansen mens Synneva Gjelland er en ny norsk visesanger som synger egne og andres viser om sterke kvinner. Fra Elfi Sverdrups griseviser til Elin Callmers kjønnspop skiller det flere hundre år, men allikevel bindes det sammen av en rød tråd, temaer fra kvinners «hemmelige sangunivers». Opphav er Lofotens egen vise/rap-duo som blander nordnorsk miljøkamp med kjønnskamp, men det nordnorske preger også De Ubrukeliges sanger om skeiv kjærlighet. Fra Finland kommer Lina Teir som kjemper mot sin regjerings asylpolitikk på samme måte som Birgitte Grimstad har kjempet for en bedre verden i 40 år; med stemmen og gitaren.

Opplev konserter i Naustet og Langhuset, varm deg opp i verdens største sauna, hør på panelsamtaler, spill visebingo, dans til DJ og bli med på en heidundrandes fest for visa og feminismen.

CC:
250,- + bill. avgift per dag
370,- + billett avgift for festivalpass ( to dager)
Begge billetter inkluderer Sauna Session

Fredag:
Elfi Sverdrup
Birgitte Grimstad
Lina Teir (Fi)
De Ubrukelige
Maud Lindstrøm (S)
Opphav

Lørdag:
Akerselva Kvinnekor
Synneva Gjelland
Elfi Sverdrup
Elin Callmer (S)
Martine Johansen
Maud Lindstrøm (S)
Konflikten (S)
DJ Daeva

apr
6
lör
2019
Lidköpings visfestival – Visor vid Vänern 2019 – NordVisas festivallista @ Röda kvarn
apr 6 kl. 13:00 – 18:00

Logo Lidköpings visfestival

Den 6 april 2019 får Lidköping se en ny visfestival ta plats och fylla Röda Kvarns salonger.

Årets tema: Björn Afzelius

2019 är det 20 år sedan Björn Afzelius gick bort.

Det är de artistansvariga från Vigrums Visfestival som nu startar upp Lidköpings Visfestival i samarbete med Lidköpings Folkets Hus samt NBV. Med oss från Vigrums Visfestival tar vi den sköna atmosfären i arrangemanget och det genuina visartisteriet.

Nyheter är ”Poesihörnan” där poeter läser dikter och Konstnärsföreningen Lidan som har en exklusiv ”endagsutställning” på Röda Kvarn. Det finns även plats för en och annan överraskning.

Vi välkomnar alla gamla Vigrumfantaster och hoppas samtidigt få se en hel del nya ansikten i publiken, inte minst många nyfikna och visintresserade Lidköpingsbor.

Artister:

Boel Nihlman

Axel Sondén

Jimmy Ginsby

Matilda Magnusson

maj
30
tor
2019
Unitis visfestival, Ljusdal – Final i Vis-SM @ Unitis
maj 30 – jun 1 heldag

ÅretsprogramInomhusscen med instrument i gamla bion.

Under festivalen avhålls finalen i Vis-SM 2019. Läs mer här»
Programmet kommer senare på webplatsen.

Vømmølfestivalen 2019 – NordVisas festivallista @ Folkeparken
maj 30 – jun 1 heldag

vommol_nyhetsbilde-600x430VØMMØLFESTIVALEN så sitt spede lys i 1996 med et publikumstall på 1500. Program legges ut på nettet. Festivalen har blitt utviklet i Rotmos ånd sammen med våre publikumsfrender. Opptoget i 1995 startet med at det gikk noen kalla og kjærringa med nån saua på fortauet. Se vidare på webbplatsen.

Lämna en kommentar